Meteor

122 éve nem volt ilyen meleg Szegeden és környékén

122 éve nem volt ilyen meleg Szegeden és környékén

2022. július 2., szombat
122 éve nem volt ilyen meleg Szegeden és környékén

Mint arról a SzegedMa beszámolt, továbbra is fojtogató hőség van Szegeden, és még a tömegközlekedési eszközökön is alig lehet megmaradni. Az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete szerint hőséghullámok idején akár 20 százalékkal is megemelkedhet a rosszullétek száma. Szerencsére pénteken tetőzött a kánikula, igaz, most sem lélegezhetünk fel túlságosan.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán arról számolt be, hogy az idei június 22,1 fokos átlagával országosan a harmadik legmelegebb lett 1901 óta, megelőzve a tavalyit. Az ország délkeleti részén volt a legmelegebb, olyannyira, hogy egyes területeken – köztük Szegeden is – a mostani június volt a legmelegebb az elmúlt 122 év alapján.

Hozzátették, az előzetes, automata adatok alapján a délkeleti országrészben, valamint az ország legkeletibb részén 2022 júniusa ráadásul a legszárazabb is volt a XX. század eleje óta.

Megírtuk, hogy egy tanulmány szerint tartósan és életveszélyesen forró lehet a nyár az Alföldön és kiváltképp Szegeden, ha nem csökkentjük a károsanyag-kibocsátásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.