Kiderült, mennyiért parkolhatunk majd a Torontál téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, rövid időn belül két lépcsőben brutálisan drágulhat a parkolás Szegeden. Sőt, a Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester által benyújtott előterjesztés értelmében a parkolózónákat is kibővítenék, így többek között a Torontál téri P+R parkoló is fizetőssé válik. Az eset kapcsán szerettük volna megtudni Mihálik Edvin álláspontját, ugyanis az ő választókörzetéhez tartozik a Torontál tér, a zöld tanácsnok azonban továbbra sem válaszolt.

A városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén kiderült, az eredeti elképzelés szerint a Torontál tér a kék zónába esett volna, ahol egy órányi parkolás 230 forintba, a napijegy 1320 forintba kerül majd. Ezt a tervezetet most módosította Nagy Sándor alpolgármester.

Az új javaslat értelmében a Torontál tér a lila zónába kerül, ahol a parkolás óránként 150 forintba, a napijegy 900 forintba kerül 2023. július 1-től.

A városüzemeltetési bizottság egyhangúlag szavazta meg ezt a napirendi pontot, az összes többivel együtt.

Előző sztori

Kilőttek az albérletárak: Szegeden csaknem 20 százalékkal drágultak egy év alatt

Következő sztori

Nem csak nekünk, a körzetében élőknek sem válaszol Mihálik Edvin