Közélet

Kiderült, mennyiért parkolhatunk majd a Torontál téren

Kiderült, mennyiért parkolhatunk majd a Torontál téren

2022. június 30., csütörtök
Kiderült, mennyiért parkolhatunk majd a Torontál téren

Mint arról a SzegedMa beszámolt, rövid időn belül két lépcsőben brutálisan drágulhat a parkolás Szegeden. Sőt, a Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester által benyújtott előterjesztés értelmében a parkolózónákat is kibővítenék, így többek között a Torontál téri P+R parkoló is fizetőssé válik. Az eset kapcsán szerettük volna megtudni Mihálik Edvin álláspontját, ugyanis az ő választókörzetéhez tartozik a Torontál tér, a zöld tanácsnok azonban továbbra sem válaszolt.

A városüzemeltetési bizottság csütörtöki ülésén kiderült, az eredeti elképzelés szerint a Torontál tér a kék zónába esett volna, ahol egy órányi parkolás 230 forintba, a napijegy 1320 forintba kerül majd. Ezt a tervezetet most módosította Nagy Sándor alpolgármester.

Az új javaslat értelmében a Torontál tér a lila zónába kerül, ahol a parkolás óránként 150 forintba, a napijegy 900 forintba kerül 2023. július 1-től.

A városüzemeltetési bizottság egyhangúlag szavazta meg ezt a napirendi pontot, az összes többivel együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.