Közlekedés

Idén sem lesz büfékocsi a szegedi Aranyhíd expresszen

Idén sem lesz büfékocsi a szegedi Aranyhíd expresszen

2022. június 15., szerda
Idén sem lesz büfékocsi a szegedi Aranyhíd expresszen

Viszont elképzelhető, hogy a jövőben bisztrókocsikkal közlekednek a szegedi IC-k.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, június 18-tól egészen a nyári szezon végéig naponta jár majd az Aranyhíd expressz, amely ezúttal Szeged és Balatonszentgyörgy között közlekedik.

A MÁV pár napra rá közölte, hogy minden Balaton InterCity vonaton lehet a nyári főszezonban étkezőkocsiban utazni, amelyek közül kettőnek már frissen megújult a külső és belső arculata, valamint korszerű konyhatechnikai eszközökkel bővültek. Ennek apropóján rákérdeztünk a vasúttársaságnál, hogy tervezik-e az Aranyhíd expressz szolgáltatásait is bővíteni büfékocsival.

Egyelőre nincs tervben az étkezőkocsik beállítása a Szeged és Balatonszentgyörgy között az idegenforgalmi főszezonban közlekedő Aranyhíd expresszen. A vasúttársaság a megrendelővel közösen vizsgálja a szolgáltatás beindításának lehetőségét a fővárost a csongrád-csanádi megyeszékhellyel összekapcsoló InterCity-vonatokban, új IC+ bisztrókocsikkal.

válaszolta megkeresésünkre a MÁV.

Mint ismert, a vasúttársaság az utóbbi években nagy hangsúlyt fektetett a büfékocsik felújítására: csak szeptemberig összesen négy felújított, komfortjavított étkezőkocsit állít forgalomba.

A MÁV által a szegedi IC-k kapcsán említett IC+ bisztrókocsiról korábban a népszerű vlogger, Magyarósi Csaba forgatott bemutató videót:

https://youtu.be/sw_c7PPvgls?t=721

Fotó: MÁV

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.