Videó!

Hatalmas zajt csapva száguldozott három motoros este 10 után Szegeden

Úgy tűnik, nemcsak azért nem érdemes nyitott ablaknál aludni Szegeden, mert könnyen szúnyogok áldozatává válhatunk, most már a motorosok zaja is veszélyezteti a nyugalmas éjszakáinkat.

Azt már talán megszokhatták a belvárosban élő szegediek, hogy alkalom adtán a Huszár Mátyás rakparton különös kéjjel bőgetik motoriakat, autóikat az erre szakosodott fiatalok. Arra viszont kevésszer volt példa, hogy hatalmas robajjal száguldoznak végig a városon több alkalommal is. Többnyire a Kereskedő közben szoktak “Halálos irambant” játszani, hétfő este 10 és 11 között viszont hatalmas tisztelet köröket tettek Szegeden belül, többször is.

Végig a körúton

– Meg lehet fulladni a melegtől, így muszáj kinyitni az ablakot. Mi még szerencsések vagyunk, mert van szúnyoghálónk, de a fülsiketítő zaj ellen ez sem véd meg. Mi a jó ebben? Így akarják felhívni magukra a figyelmet? Hát sikerült! Remélem a rendőrségen végzik – fakadt ki egyik olvasónk, aki a Csillag téren tapasztalta meg a rögtönzött szegedi MotoGP áldatlan mellékhatását.

Egy másik olvasónk szintén a körút mentén, de jóval arrébb, a Pláza közelében élte át a kellemetlen zajhatást.

– Idén Szegeden rendezik a Hungaroringet? – tette fel költői kérdését Péter, aki elmondása szerint a Szatymazi utcában lakik. – Először még mókás volt, de harmadjára már rettentően unalmas és irritáló. Családos emberek nyugalmát zavarják meg ezek a motorosok, arról nem is beszélve, hogy a házi kedvencek hasonló traumát élnek át, mint szilveszterkor. A szomszédban hosszú perceken át ugatott egy kutya, hosszú percekbe telt, mire lecsillapodott – ecsetelte tapasztalatait.

Az esetről egyébként a Mindenki Szegedért Mozgalom is beszámolt közösségi oldalán. Szabó Bálint a Felső Tisza-part és az Etelka sor kereszteződésében kapta lencsevégre a három motorost.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőrséget, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Levendula- és rózsanapokat tartanak a Füvészkertben

Következő sztori

Marad a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya