Politika

Fájdalmas vasárnapja lehetett Botka házi kiadványának

Fájdalmas vasárnapja lehetett Botka házi kiadványának

2022. június 27., hétfő
Fájdalmas vasárnapja lehetett Botka házi kiadványának

Mint megírtuk, vasárnap egyértelmű volt a választók akarata a kiskundorozsmai időközi önkormányzati választáson. Ruzsa Roland, a Fidesz jelöltje a szavazatok 59 százalékával, magabiztosan nyerte a voksolást.

Az önkormányzat propagandalapja azonban mindent megtett, hogy ne ez legyen a választás eredménye. Már a kampány elején a szeged.hu készített egy interjút Komjáti Zoltánnal, a baloldal jelöltjével, ahol rögtön az első kérdések során kitértek arra, hogy ő jelenleg hol él. Természetesen a válasza az volt, hogy Dorozsmán, mire "vissza is kérdeztek", hogy akkor a Fidesz miért állítja, hogy nem? Komjáti Zoltán érdekes magyarázatot adott erre:

Felújítottuk a dorozsmai házunkat. Ez egy elég nagy ház, több generáció lakik ott, feleségem szülei, nagyszülei is. Az volt a legegyszerűbb, ha mi költözünk el átmenetileg. Ekkor vettünk Kunbaján egy házat. De ezt leszámítva gyakorlatilag Dorozsmán éltünk, a felújítás mostanra befejeződött.

Csakhogy Komjáti Zoltán a válaszából kihagyta azt, hogy a házat a CSOK segítségével vették feleségével, amit szintén a SzegedMa írt meg először.

Ez azért lényeges, mert a CSOK-oz kapcsolódó kormányrendelet szerint, aki a kedvezményt kapja, annak 10 évig, vagy a gyermek nagykorúvá válásig ott kell laknia, ahol a támogatást felhasználták. Vagyis Komjáti nem lakhatott Dorozsmán, hanem Kunbaján kell élnie - hacsak nem akarnak csalni.

Ez az, amiért a jobbikos jelölt nem szavazhatott vasárnap Dorozsmán, ugyanis nem itt él, hanem máshol. Ez az információ, amit ő maga és Botka házilapja sem akart nagydobra verni, sőt: le is tagadták.

Botka médiája azonban ennél is tovább ment. Bár Komjátinál elfelejtették közölni, hogy nem is Szegeden él, Ruzsa Rolandot megpróbálták lejáratni azzal, hogy ő nem dorozsmai származású, és semmi köze Dorozsmához, így nincs is mit folytatni, hisz el sem kezdett semmit - állította a fideszes jelöltről a szegediek pénzén működő propaganda.

Komjáti korrekt volt, Botka szócsöve nem: veszíteni sem tudnak elegánsan

Komjáti Zoltán az elsők között gratuált nyilvánosan Ruzsa Rolandnak vasárnap este, mégha a nevét nem is írta le. Nem nagy dolog ez, alapvető udvariassági gesztus, szegedi viszonyok között azonban ez különösen korrektnek nevezhető magatartás.

A Szeged.hu eközben ezt bírta írni:


Botka László házilpajának "cikke" a dorozsmai időközi eredményéről

Ebből úgy tűnt, Botka László hírharsonája nem bírta elegánsan viselni a baloldali vereséget. Rendkívül rövid "cikkükben" ugyanis azt sugallták, mintha az alacsony részvétel tehetne erről az eredményről, mivel "érdektelenségbe fulladt" a dorozsmai időközi.

Addig nem jutottak el fejben a szegedi városházi propagandánál, hogy a baloldali szavazók voltak azok, akik magasról tettek a "saját" jelöltjükre, aki annyira sem érdekelte őket, hogy felálljanak a fotelből. Hiszen a Fidesz szavazói elmentek választani, sokkal többen, mint a baloldal szimpatizánsai, mivel Ruzsa a szavazatok majd' 60%-ával győzött.

Borítókép: Garai Szakács László, Botka László lapjának főszerkesztője

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.