Fájdalmas vasárnapja lehetett Botka házi kiadványának

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint megírtuk, vasárnap egyértelmű volt a választók akarata a kiskundorozsmai időközi önkormányzati választáson. Ruzsa Roland, a Fidesz jelöltje a szavazatok 59 százalékával, magabiztosan nyerte a voksolást.

Az önkormányzat propagandalapja azonban mindent megtett, hogy ne ez legyen a választás eredménye. Már a kampány elején a szeged.hu készített egy interjút Komjáti Zoltánnal, a baloldal jelöltjével, ahol rögtön az első kérdések során kitértek arra, hogy ő jelenleg hol él. Természetesen a válasza az volt, hogy Dorozsmán, mire “vissza is kérdeztek”, hogy akkor a Fidesz miért állítja, hogy nem? Komjáti Zoltán érdekes magyarázatot adott erre:

Felújítottuk a dorozsmai házunkat. Ez egy elég nagy ház, több generáció lakik ott, feleségem szülei, nagyszülei is. Az volt a legegyszerűbb, ha mi költözünk el átmenetileg. Ekkor vettünk Kunbaján egy házat. De ezt leszámítva gyakorlatilag Dorozsmán éltünk, a felújítás mostanra befejeződött.

Csakhogy Komjáti Zoltán a válaszából kihagyta azt, hogy a házat a CSOK segítségével vették feleségével, amit szintén a SzegedMa írt meg először.

Ez azért lényeges, mert a CSOK-oz kapcsolódó kormányrendelet szerint, aki a kedvezményt kapja, annak 10 évig, vagy a gyermek nagykorúvá válásig ott kell laknia, ahol a támogatást felhasználták. Vagyis Komjáti nem lakhatott Dorozsmán, hanem Kunbaján kell élnie – hacsak nem akarnak csalni.

Ez az, amiért a jobbikos jelölt nem szavazhatott vasárnap Dorozsmán, ugyanis nem itt él, hanem máshol. Ez az információ, amit ő maga és Botka házilapja sem akart nagydobra verni, sőt: le is tagadták.

Botka médiája azonban ennél is tovább ment. Bár Komjátinál elfelejtették közölni, hogy nem is Szegeden él, Ruzsa Rolandot megpróbálták lejáratni azzal, hogy ő nem dorozsmai származású, és semmi köze Dorozsmához, így nincs is mit folytatni, hisz el sem kezdett semmit – állította a fideszes jelöltről a szegediek pénzén működő propaganda.

Komjáti korrekt volt, Botka szócsöve nem: veszíteni sem tudnak elegánsan

Komjáti Zoltán az elsők között gratuált nyilvánosan Ruzsa Rolandnak vasárnap este, mégha a nevét nem is írta le. Nem nagy dolog ez, alapvető udvariassági gesztus, szegedi viszonyok között azonban ez különösen korrektnek nevezhető magatartás.

A Szeged.hu eközben ezt bírta írni:


Botka László házilpajának “cikke” a dorozsmai időközi eredményéről

Ebből úgy tűnt, Botka László hírharsonája nem bírta elegánsan viselni a baloldali vereséget. Rendkívül rövid “cikkükben” ugyanis azt sugallták, mintha az alacsony részvétel tehetne erről az eredményről, mivel “érdektelenségbe fulladt” a dorozsmai időközi.

Addig nem jutottak el fejben a szegedi városházi propagandánál, hogy a baloldali szavazók voltak azok, akik magasról tettek a “saját” jelöltjükre, aki annyira sem érdekelte őket, hogy felálljanak a fotelből. Hiszen a Fidesz szavazói elmentek választani, sokkal többen, mint a baloldal szimpatizánsai, mivel Ruzsa a szavazatok majd’ 60%-ával győzött.

Borítókép: Garai Szakács László, Botka László lapjának főszerkesztője

Előző sztori

Aknafedeleket cserélnek a Csongrádi sugárúton-óvatosan vezessen

Következő sztori

Orbán Viktor George Friedman nemzetközi geopolitikai elemzőt fogadta