Politika

Orbánt támadja, de a CSOK-ból vett házat 59 kilométerre Szegedtől Komjáti Zoltán feleségével

Orbánt támadja, de a CSOK-ból vett házat 59 kilométerre Szegedtől Komjáti Zoltán feleségével

2022. június 23., csütörtök
Orbánt támadja, de a CSOK-ból vett házat 59 kilométerre Szegedtől Komjáti Zoltán feleségével

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője, Szabó Bálint elutazott a faluba, és megmutatta a házat is, amit Komjáti a feleségével közösen vásárolt.

A kunbajai házon ott egy O1G-s tábla is, ami azért "vicces", mert az ingatlant az Orbán-kormány családtámogatási rendszerén keresztül, a falusi CSOK segítségével vásárolták feleségével, több milliós vissza nem térítendő támogatást kapva - közölte Szabó.

Komjáti maga sem tagadta a ház vásárlását, nehéz is lett volna, de azt elhallgatta, hogy CSOK-ot is felvettek rá, amiből vették.

Korábban egy propaganda anyagban azt állította a jobbikos jelölt, hogy házfelújítás miatt vásárolták meg ezt kunbajai házat, ahol csak átmenetileg élnek, de olyan volt, mintha mindezt a pandémiával hozta volna összefüggésbe.

Most kiderült a tulajdoni lapok alapján, hogy nem a pandémia alatt, hanem már 2016-ban megvásárolták a házat és le is telepedtek ott.

A helyiek szerint Komjáti felesége fodrászkodik is a településen, és a gyermekeiket is ott iskoláztatták. Ez azonban semmiféleképpen nem tűnik átmenetinek, hiszen évek óta ott élnek a faluban, csaknem 60 kilométerre Szegedtől.

Igyekszünk megtudni a képviselő-jelölttől, hogy mégis hogyan szeretné Kunbajáról képviselni Dorozsmát, miért fogalmazott félreérthetően korábban, és miért hallgatta el a CSOK-ot? Amint sikerül válaszokat szereznünk tőle, ami nem egyszerű, mert menekül a sajtó elől, és leginkább csak baráti médiának nyilatkozik, akkor beszámolunk róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.