A Holdon kevesebb a kráter mint a Dugonics téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a Stefánián, a másfél éve átadott burkolat elkezdett mállni. Nem kell sokkal messzebb menni, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen jövő vár a burkolatra: a Dugonics téren ránézésre hasonló anyagú járófelületen már kráterek jelentek meg az évek során, ráadásul igen hosszú ideje csak mélyülnek és szaporodnak.

-Már többször ért az a vád, hogy én azzal töltöm a napomat, hogy belvárosban sétálok és a hibákat keresem, hogy legyen mibe belekötni. Ez természetesen nem így van, a legtöbb esetben a választók küldik a fényképet és hívják fel a figyelmemet az apróbb vagy éppen nagyobb hibákra. Ez most a Dugonics tér esetében sem volt másképpen-mondta Chovanecz Kata a Fidesz-KDNP képviselője.

Mint önkormányzati képviselő, a várostól várt és vár választ kérdésekre. Például az Oskola utcában kidőlt oszlop ügyében, vagy a Stefánia több, minőséginek nem nevezhető kivitelezés ügyében. A Városházán pedig úgy kezelik ezeket a kérdéseket, mint minden kellemetlen kérdést szoktak: nem felelnek. -A közösségi oldalamat biztosan figyelik, mert az ott megjelentekre alkalmanként kapok egy-egy, legtöbbször magukat mentegető választ kommentben vagy bejegyzésben, de ennél nem többet. Éppen ezért küldtem nyílt levelet Botka Lászlónak, amelyben azt kérem, hogy még a turistaszezon előtt javítsák ki a Stefánia balesetveszélyes szakaszait-fejtette ki a képviselő.

Mutatjuk a nyílt levelet, amit Botka Lászlónak címzett a képviselő:

A ROOSEVELT TÉREN MÁR JAVÍTOTTAK

Úgy tűnik mégsem tavakat tervezett a város vezetése a Roosevelt térre. Ahogy azt mi ismegírtuk és Chovanecz Kata is jelezte közösségi oldalán, az esők idején az autók alvázáig ért a parkolóban az esővíz. Elérhetett ennek a híre a Városházára is, mert javították a hibát. Bár lapunk is tett fel kérdéseket az ügyben, nekünk nem volt szerencsénk választ kapni, nem úgy a Szegedrenek. Nekik Nagy Sándor alpolgármester ezt mondta: valóban korrigálták a vízelvezetést, miután hónapokkal ezelőtt több változatot is megvizsgáltak – például új víznyelők telepítése és bekötése a valahol már meglévő csapadékvíz rendszerbe –, de a legegyszerűbb a lejtésviszonyok korrekciója volt. Hogy ennek költségeit ki fizeti és miért kellett másfél év után korrigálni a felújított részt, az nem került szóba.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Elballagtak a szegedi medikusok

Következő sztori

Megvannak a minisztériumok és azok miniszterei is!