Hírzóna

Taroltak a szegedi tanulók az országos szakmai versenyeken

Taroltak a szegedi tanulók az országos szakmai versenyeken

2022. április 29., péntek
Taroltak a szegedi tanulók az országos szakmai versenyeken

ASzakma Kiváló Tanulója (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjébe jutott 9 Csongrád-Csanád megyei döntős közül 5 szegedi tanuló szerzett érmet, a megyét tekintve pedig 7 érem született a HUNGEXPO-n megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon.

Csongrád-Csanád megyéből  összesen 4 első, 2 második és 1 harmadik helyezést zsebeltek be. A rendezvényre a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara több mint 400 pályaválasztás előtt álló gyereket vitte el, akik testközelből tapasztalhatták meg a megmérettetés hangulatát, és ismerkedhettek a szakmákkal.

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen hűtő és légtechnikai rendszerszerelő szakmában I. helyen végzett Felvidéki Ákos, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Csongrádi Sághy Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója; kőműves szakmában II. helyezett lett Szántó Edvin, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Technikum és Kalmár Zsigmond Szakképző Iskola Intézményegységének tanulója; hegesztő szakmában III. helyen végzett Czékus Gábor, a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakképző Iskola tanulója.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen automatikai technikus autóipar és gyártástechnika szakirány szakmában I. helyen végzett Zámbó Nándor, a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Műszaki Technikum tanulója; mechatronikai technikus szakmában I. helyezett lett Nagy Gergő, a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Műszaki Technikum tanulója; valamint  I. helyen zárt vendéglátásszervező szakmában Dezső Botond, a Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola tanulója is. Kozmetikus szakmában pedig II. helyezést ért el Szöri Virág Alexandra, a Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Szakképző Iskola diákja.

A versenyek döntőjét 2022. április 25-27. között rendezték meg a 15. Szakma Sztár Fesztiválon, ahol minden eddiginél több szakma volt jelen. 86 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket meghívják a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyek hazai válogató versenyeire, melyek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai megmérettetéseken.

Borítókép: csmkik.hu (archív)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.