Kormányzati támogatásból lép szintet a szegedi tömegközlekedés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zöldül Szeged, de nemcsak azért mert jön a tavasz, hanem azért is, mert a kormány elkötelezett a megújuló energiagazdálkodás és a fenntartható városi közlekedés fejlesztésében is. Szeged közlekedéséről nagyon sok szó esik a mindennapokban, de legtöbbször azért, mert bosszúságot okoz a lakosoknak. Elég, ha csak az értelmetlenül átszervezett belvárosi közlekedést, a megszüntetett parkolókat, vagy a város által időről-időre belengetett, de a kormány által felkarolt harmadik híd építését említjük.

Van azonban, ami örömre ad okot. A Modern Városok Program keretén belül 8 darab elektromos busz érkezik a városba még az idei évben. -Komoly előkészítő munka előzte meg ezt a beruházást. Mint a Modern Városok Programjának helyi koordinátora részt vettem a tervezésben, és elmondhatom, hogy ezzel az állami forrásból megvalósuló fejlesztéssel új dimenzióba lép a szegedi tömegközlekedés-mondta Bartók Csaba, aki a kormánypártok képviselőjelöltjeként indul az április 3-i országgyűlési választáson.

Infrastruktúra is épül

Bartók Csaba kiemelte, hogy a beruházás nem csak a buszok érkezését jelenti, hanem a működtetéséhez szükséges infrastruktúra kiépítését is tartalmazza. -Kiépítésre kerül a teljes töltőhálózat, amely biztosítani fogja a további fejlesztést és a biztonságos üzemeltetést. Úgy vélem

a jövő csak felelősségteljesen és környezetbarát módon fejleszthető,

ami biztosítja unokáinknak is az élhető környezetet- hangsúlyozta a kormánypárti képviselő-jelölt.

Teljesen megújul a hazai autóbusz állomány

A napokban Kaposváron már átadtak két elektromos buszt. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter ott is kiemelte, hogy a magyar közlekedéspolitika célja a hazai autóbuszállomány teljes megújítása. – Nyolcezer járműből eddig kétezret sikerült lecserélni, a fennmaradó hatezer cseréjére a következő 10 évben várható. Magyarország 2050-re célozta meg a karbonmentesség elérését, és 2030-ra, hogy az elelektromos áram előállításának 95 százaléka szénmentesen történjen – mondta a miniszter. Hozzátette, az utóbbi várhatóan már 2024-re megvalósul.

Budapest, 2021. augusztus 31. A Volánbusznak átadott egyik Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz belseje a buszok budapesti bemutatóján a Hungexpo A pavilonjában 2021. augusztus 31-én. A 40 új járművet a Zöld busz program keretében szerezték be. MTI/Soós Lajos

Információink szerint nemcsak elektromos buszok, de önjáró trolik érkezhetnek rövidesen Szegedre a Zöld Busz Program keretében. Bartók Csaba lapunknak elmondta, hogy az Szegedi Közlekedési Társaság pályázatát természetesen támogatni fogja.

Előző sztori

A szankciók nem veszélyeztethetik Magyarország energiaellátását

Következő sztori

Ukrajnai háború – Az eddigi legnyugatibb célpontot támadták az oroszok