Közélet

Kormányzati támogatásból lép szintet a szegedi tömegközlekedés

Kormányzati támogatásból lép szintet a szegedi tömegközlekedés

2022. március 13., vasárnap
Kormányzati támogatásból lép szintet a szegedi tömegközlekedés

Zöldül Szeged, de nemcsak azért mert jön a tavasz, hanem azért is, mert a kormány elkötelezett a megújuló energiagazdálkodás és a fenntartható városi közlekedés fejlesztésében is. Szeged közlekedéséről nagyon sok szó esik a mindennapokban, de legtöbbször azért, mert bosszúságot okoz a lakosoknak. Elég, ha csak az értelmetlenül átszervezett belvárosi közlekedést, a megszüntetett parkolókat, vagy a város által időről-időre belengetett, de a kormány által felkarolt harmadik híd építését említjük.

Van azonban, ami örömre ad okot. A Modern Városok Program keretén belül 8 darab elektromos busz érkezik a városba még az idei évben. -Komoly előkészítő munka előzte meg ezt a beruházást. Mint a Modern Városok Programjának helyi koordinátora részt vettem a tervezésben, és elmondhatom, hogy ezzel az állami forrásból megvalósuló fejlesztéssel új dimenzióba lép a szegedi tömegközlekedés-mondta Bartók Csaba, aki a kormánypártok képviselőjelöltjeként indul az április 3-i országgyűlési választáson.

Infrastruktúra is épül

Bartók Csaba kiemelte, hogy a beruházás nem csak a buszok érkezését jelenti, hanem a működtetéséhez szükséges infrastruktúra kiépítését is tartalmazza. -Kiépítésre kerül a teljes töltőhálózat, amely biztosítani fogja a további fejlesztést és a biztonságos üzemeltetést. Úgy vélem

a jövő csak felelősségteljesen és környezetbarát módon fejleszthető,

ami biztosítja unokáinknak is az élhető környezetet- hangsúlyozta a kormánypárti képviselő-jelölt.

Teljesen megújul a hazai autóbusz állomány

A napokban Kaposváron már átadtak két elektromos buszt. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter ott is kiemelte, hogy a magyar közlekedéspolitika célja a hazai autóbuszállomány teljes megújítása. - Nyolcezer járműből eddig kétezret sikerült lecserélni, a fennmaradó hatezer cseréjére a következő 10 évben várható. Magyarország 2050-re célozta meg a karbonmentesség elérését, és 2030-ra, hogy az elelektromos áram előállításának 95 százaléka szénmentesen történjen – mondta a miniszter. Hozzátette, az utóbbi várhatóan már 2024-re megvalósul.

Budapest, 2021. augusztus 31. A Volánbusznak átadott egyik Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusz belseje a buszok budapesti bemutatóján a Hungexpo A pavilonjában 2021. augusztus 31-én. A 40 új járművet a Zöld busz program keretében szerezték be. MTI/Soós Lajos

Információink szerint nemcsak elektromos buszok, de önjáró trolik érkezhetnek rövidesen Szegedre a Zöld Busz Program keretében. Bartók Csaba lapunknak elmondta, hogy az Szegedi Közlekedési Társaság pályázatát természetesen támogatni fogja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.