Chovanecz Kata ismét Mihálikhoz szólt, ezúttal az Agóra-ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Továbbra sem csitul az elégedetlenkedés Orbán Hedvig leváltása körül. A pénteki rendkívüli közgyűlés határozatképtelensége után a szegedi ellenzék újabb kérésekkel fordult a városvezetéshez.

– Közel négy hét telt el azóta, hogy egy évtizedes konszenzust felrúgva a közgyűlés menesztette Orbán Hedviget az Agóra éléről – kezdte sajtótájékoztatóját Chovanecz Kata fideszes képviselő a Momentum szegedi irodája előtt. Mint emlékeztetett rá, a győztesként kihozott Balázs Csaba pályázata sem a szakmai végzettség, sem a szakmai gyakorlat tekintetében nem felel meg a kiírásnak, ráadásul pályázatát korábban egyszer vissza is mondta.

Arra is emlékeztetett, hogy a pályázatokat elbíráló szakmai zsűri egyik tagját meg sem hívták a meghallgatásra, illetve a hivatal Iratkezelési Szabályzatát figyelmem kívül hagyva vettek át dokumentumokat az önkormányzatnál. A baloldali képviselők érveiket és véleményüket a vezetőváltással kapcsolatosan nem fejtették ki a decemberi közgyűlésen, valamint a múlt pénteki rendkívüli közgyűlésen sem jelentek meg.

A képviselő szerint Mihálik Edvin városi tanácsnoknak ,,különösen beszédes” a viselkedése, mivel hetek óta hallgat. Mint mondta, miközben a közös ellenzék egyéni országgyűlési képviselő-jelöltjeként erkölcsi politizálást és jogszerűséget ígérve kampányol, tetteivel ezeket a vállalásait hazudtolja meg.

Chovanecz ezért a Fidesz nevében arra szólította fel Mihálikot: ,,ne bujkáljon és ne hallgasson tovább, álljon ki végre a közvélemény elé és vállalja véleményét a szegediek előtt”. Arra is felszólította tovább, hogy adjon magyarázatot arra, miért neveztek ki a szakma és a város egyöntetű tiltakozása ellenére a joggal és a törvényességgel nem törődve több száz kilométerről egy, a pozíciójára alkalmatlan ,,ejtőernyőst” egy szegedi csúcsintézmény élére. Egyúttal a képviselő arra is kíváncsi, miért menesztik indoklás a nélkül a korábbi igazgatót, aki munkáját kifogástalanul végezte.

Kerestük az ügyben Mihálik Edvin képviselőt, ha válaszol, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Előző sztori

Átadták a Science Park Szeged első létesítményét, az Inkubátorházat

Következő sztori

Szegedi lakáspiac: újabb panelreneszánszt hozhat 2022