Politika

Chovanecz Kata ismét Mihálikhoz szólt, ezúttal az Agóra-ügyében

Chovanecz Kata ismét Mihálikhoz szólt, ezúttal az Agóra-ügyében

2022. január 11., kedd
Chovanecz Kata ismét Mihálikhoz szólt, ezúttal az Agóra-ügyében

Továbbra sem csitul az elégedetlenkedés Orbán Hedvig leváltása körül. A pénteki rendkívüli közgyűlés határozatképtelensége után a szegedi ellenzék újabb kérésekkel fordult a városvezetéshez.

- Közel négy hét telt el azóta, hogy egy évtizedes konszenzust felrúgva a közgyűlés menesztette Orbán Hedviget az Agóra éléről - kezdte sajtótájékoztatóját Chovanecz Kata fideszes képviselő a Momentum szegedi irodája előtt. Mint emlékeztetett rá, a győztesként kihozott Balázs Csaba pályázata sem a szakmai végzettség, sem a szakmai gyakorlat tekintetében nem felel meg a kiírásnak, ráadásul pályázatát korábban egyszer vissza is mondta.

Arra is emlékeztetett, hogy a pályázatokat elbíráló szakmai zsűri egyik tagját meg sem hívták a meghallgatásra, illetve a hivatal Iratkezelési Szabályzatát figyelmem kívül hagyva vettek át dokumentumokat az önkormányzatnál. A baloldali képviselők érveiket és véleményüket a vezetőváltással kapcsolatosan nem fejtették ki a decemberi közgyűlésen, valamint a múlt pénteki rendkívüli közgyűlésen sem jelentek meg.

A képviselő szerint Mihálik Edvin városi tanácsnoknak ,,különösen beszédes" a viselkedése, mivel hetek óta hallgat. Mint mondta, miközben a közös ellenzék egyéni országgyűlési képviselő-jelöltjeként erkölcsi politizálást és jogszerűséget ígérve kampányol, tetteivel ezeket a vállalásait hazudtolja meg.

Chovanecz ezért a Fidesz nevében arra szólította fel Mihálikot: ,,ne bujkáljon és ne hallgasson tovább, álljon ki végre a közvélemény elé és vállalja véleményét a szegediek előtt". Arra is felszólította tovább, hogy adjon magyarázatot arra, miért neveztek ki a szakma és a város egyöntetű tiltakozása ellenére a joggal és a törvényességgel nem törődve több száz kilométerről egy, a pozíciójára alkalmatlan ,,ejtőernyőst" egy szegedi csúcsintézmény élére. Egyúttal a képviselő arra is kíváncsi, miért menesztik indoklás a nélkül a korábbi igazgatót, aki munkáját kifogástalanul végezte.

Kerestük az ügyben Mihálik Edvin képviselőt, ha válaszol, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.