Politika

Ingyen, barátságból szüntetnék meg az Oskola utcai káoszt a lakók

Ingyen, barátságból szüntetnék meg az Oskola utcai káoszt a lakók

2021. december 8., szerda
Ingyen, barátságból szüntetnék meg az Oskola utcai káoszt a lakók

Több szegedi is panaszkodott az elmúlt napokban a helyi ellenzéknek. Német Ferenc fideszes képviselő megkeresésünkre beszámolt az erről tapasztaltakról.

A képviselő elmondása szerint rengeteg panasz érkezett a felújítások kapcsán az Oskola utca és a Dózsa utca környéki munkálatokra, melyeket összehangolatlannak, szervezetlennek neveztek. Az útlezárások követhetetlenek a lakók számára, főleg az említett két szakaszon. Az Oskola utca ugyanis még mindig messze nincs kész a panaszok alapján. A politikus azt is elárulta, hogy több nagyon hasznos javaslatot is kapott a panasztévőktől, melyekkel kapcsolatban a legközelebbi közgyűlésen fog interpellálni.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy több műszaki szakember vállalta, hogy ,,ingyen, barátságból" szívesen segítene megszüntetni a káoszt.

Német szerint jelenleg ha 1000 métert szeretne valaki arrébb menni, 12 km-t kell autóznia, hogy eljusson A pontból B-be, ami nem egy környezetbarát megoldás.

Az IKV-ra és a Sportbizottságra is többen panaszkodnak

Továbbra sem csitulnak a panaszok az IKV Zrt-vel kapcsolatban. Chovanecz Kata legutóbb múlt csütörtökön kérte számon sajtótájékoztatóján Mihálik Edvint, hogy bizottsági tagként miért nem csinál érdemi munkát, azaz figyeli meg jobban a belső ellenőrzési munkákat - többek között a túlárazott nyílászáró-cserék kapcsán. Német Ferenc képviselő szerint mostanra ,,már házszámra pontosan meg lehet mondani, hol, milyen problémák vannak".

Ahogy pedig a Közgyűlésen is elhangzott, a Sportbizottság körül sem rózsás a helyzet: a pandémia előtti financiális formát állítanák vissza, melyet az ellenzék is támogatott, azonban az információik szerint úgy tűnik, nem túl jó az összhang a szegedi sportegyesületek és a jelenlegi Sportbizottság között.

Ez utóbbi ügynek mi is utánajárunk, melyről természetesen újabb cikket is írunk majd, amint megtudunk valamit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.