Ingyen, barátságból szüntetnék meg az Oskola utcai káoszt a lakók

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több szegedi is panaszkodott az elmúlt napokban a helyi ellenzéknek. Német Ferenc fideszes képviselő megkeresésünkre beszámolt az erről tapasztaltakról.

A képviselő elmondása szerint rengeteg panasz érkezett a felújítások kapcsán az Oskola utca és a Dózsa utca környéki munkálatokra, melyeket összehangolatlannak, szervezetlennek neveztek. Az útlezárások követhetetlenek a lakók számára, főleg az említett két szakaszon. Az Oskola utca ugyanis még mindig messze nincs kész a panaszok alapján. A politikus azt is elárulta, hogy több nagyon hasznos javaslatot is kapott a panasztévőktől, melyekkel kapcsolatban a legközelebbi közgyűlésen fog interpellálni.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy több műszaki szakember vállalta, hogy ,,ingyen, barátságból” szívesen segítene megszüntetni a káoszt.

Német szerint jelenleg ha 1000 métert szeretne valaki arrébb menni, 12 km-t kell autóznia, hogy eljusson A pontból B-be, ami nem egy környezetbarát megoldás.

Az IKV-ra és a Sportbizottságra is többen panaszkodnak

Továbbra sem csitulnak a panaszok az IKV Zrt-vel kapcsolatban. Chovanecz Kata legutóbb múlt csütörtökön kérte számon sajtótájékoztatóján Mihálik Edvint, hogy bizottsági tagként miért nem csinál érdemi munkát, azaz figyeli meg jobban a belső ellenőrzési munkákat – többek között a túlárazott nyílászáró-cserék kapcsán. Német Ferenc képviselő szerint mostanra ,,már házszámra pontosan meg lehet mondani, hol, milyen problémák vannak”.

Ahogy pedig a Közgyűlésen is elhangzott, a Sportbizottság körül sem rózsás a helyzet: a pandémia előtti financiális formát állítanák vissza, melyet az ellenzék is támogatott, azonban az információik szerint úgy tűnik, nem túl jó az összhang a szegedi sportegyesületek és a jelenlegi Sportbizottság között.

Ez utóbbi ügynek mi is utánajárunk, melyről természetesen újabb cikket is írunk majd, amint megtudunk valamit.

Előző sztori

Aberrált fideszesekről beszélt Márki-Zay Péter Szegeden, de elfelejthette a saját szavait!

Következő sztori

Egyedülálló gégészeti beavatkozást alakított ki az SZTE rektora