Politika

"Ne sunnyogjon Mihálik Edvin" - üzeni Chovanecz Kata a fiatal politikusnak

"Ne sunnyogjon Mihálik Edvin" - üzeni Chovanecz Kata a fiatal politikusnak

2021. december 2., csütörtök
"Ne sunnyogjon Mihálik Edvin" - üzeni Chovanecz Kata a fiatal politikusnak

Sorra dőlnek ki a csontvázak az IKV szekrényéből - közölte aSzegedi Fidesz önkormányzati képviselője, Chovanecz Kata, aki a városi cég épülete előtt tartott ma reggel sajtótájékoztatóta részletekről.

A képviselő szerint "rejtélyes véletlenek folytán",

szemben a piaci viszonyokkal, az IKV Zrt. nyílászárócserére irányuló pályázatain rendre csak egy-egy cég indul el, amelyek látványosan drágán, jóval a piaci ár fölött dolgoznak.

- Ez a cég eddig 28 lakásban cserélt nyílászárókat. Összegük azonban esetenként két-háromszorosa volt a piaci árnak, egy esetben például 630 ezer forintjába került egy ilyen munka a cégnek, miközben a teljesítési dokumentumok egy része hiányos volt, és a felújított ingatlanok címeinek egy részét is hibásan vezették fel - magyarázta Chovanecz Kata.

A képviselő információi szerint az IKV Zrt-n belül

a belső ellenőrzések alkalmával fel is merült ez a probléma, ám ezidáig semmilyen következménye nem lett.

- Mihálik Edvin önkormányzati képviselő, tanácsnok és harmadállásban az IKV Zrt-nél felügyelő bizottsági tag. Ebbéli minőségében, ebben a ciklusban eddig több mint 1 millió forint tiszteletdíjra volt jogosult - emelte ki Chovanecz. Hozzátette azonban, hogy az eddigi céggel kapcsolatos közbenjárások - melyek többek között rendeletmódosításokkal jártak - nem a Momentumos képviselő lelkiismeretes munkájának voltak köszönhetők, hanem a bérlőknek és a Szegedi Fidesznek. A politikus felevenítette Mihálik felszólalását a legutóbbi közgyűlésen, melyen ő maga úgy fogalmazott, hogy nem lát tisztán a cégen belül.

Mégis hallgat, miközben hónapról-hónapra felveszi a felügyelő bizottsági tagként neki járó pénzt

- mondta.

Chovanecz Kata ezért most azt kérdezi a fiatal politikustól,

  • elolvasta-e az IKV belső ellenőri jelentését,
  • megvizsgálta-e a belső eljárásokról szóló szerződéses gyakorlatot és annak szabályzatát,
  • valamint leellenőrizte-e a teljesítéseket?

Azt a kérdést is feltette, hogy hozzá hasonlóan - önszorgalomból - tett-e Mihálik bármit azért, hogy ,,tisztán lásson", hogy ne érje további anyagi kár a gazdasági társaságot?

Chovanecz további felvetései közt szerepel, hogy vajon erkölcsösnek tartja-e Mihálik felvenni - az összességében - több millió forintos tiszteletdíjat úgy, hogy nulla munkát végez?

A sajtótájékoztató végén a politikus arra kérte Mihálikot, ,,ne sunnyogjon tovább", álljon ki a nyilvánosság elé és válaszolja meg az elhangzott kérdéseket.

Lapunk szeretné megtudni Mihálik Edvin álláspontját is az ügyben, ezért kérdéseket küldtünk neki. Amint reagál, frissítünk vagy új cikket írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.