Hoppá! Mégsem Karikó Katalin gyújtotta meg Szeged negyedik adventi gyertyáját

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az eredeti tervekkel ellentétben Karikó Katalin helyett a Pro Urbe-díjas Kondorosi Éva gyújtotta meg a szegedi adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Mint azt a SzegedMa megírta, az előzetesen ismertetett forgatókönyv szerint Botka Lászlót első gyertyagyújtását követően a második gyertyát Knezevics Viktor, Szeged Pro Urbe díjazottja, a harmadikat Szabó Sándor, Szeged szocialista országgyűlési képviselője gyújtotta meg, a negyedik pedig Karikó Katalinra, Szeged város díszpolgárára hárult volna.

Aranyvasárnap végül Kondorosi Éva Balzan- és Széchenyi-díjas biológus kutató, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja gyújtotta meg az utolsó gyertyát.

Kondorosi az ünnepi beszédében elmondta, neki Szeged jelenti az örömet, a megbecsülést, a szeretet. – Itt töltöttem életem legboldogabb éveit, és ettől a várostól kaptam a legtöbb elismerést, megbecsülést – fogalmazott a kutató.

A Botka László Facebook-oldalán közzétett videóból nem derült ki, hogy végül miért nem Karikó Katalin gyújtotta meg a negyedik gyertyát.

Kiemelt képünk archív!

anno
Előző sztori

Tűzokádó szörny az algyői pusztán: olajkitörés, 1968

Következő sztori

SZKHT: Ünnepi nyitvatartás Szegeden