Közösség

A Számítógép Álom programmal segítenek rászoruló gyermekeken

A Számítógép Álom programmal segítenek rászoruló gyermekeken

2021. november 29., hétfő
A Számítógép Álom programmal segítenek rászoruló gyermekeken

Újabb gyűjtési akcióba kezdett a Mátrix Közhasznú Alapítvány, hogy még boldogabbá varázsolhassák a rászoruló gyermekek karácsonyát - ezúttal számítógépeket, laptopokat adományoznak a hátrányos helyzetű családokban élőknek. Legutóbb arról írtunk, hogy hangszerekkel teszik szebbé a gyerekek ünnepét.

Számítógépeket kapnak gyermekek - teljesen ingyen - a digitális felzárkózást segítő céllal. A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet, laptopot, táblagépet vagy más okos készüléket.

Az elmúlt néhány évben a gyermeksegítő munka által nyolcszáz támogatott kapta meg a tanulást - fejlődést segítő informatikai eszközét. A céges és a magán támogatók, önkéntes segítők együttműködésével ilyen sikeres a program.

Fotó: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Karácsonyra érkezik 50 újabb komplett számítógép

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a digitális hátrányból felzárkózás létkérdés az online világban való sikerhez. A járványügyi helyzet bebizonyította, hogy az eszköz nélküli családok vagy a digitális világban való járatlanság az online tanulást lehetetlenné teszi. A Számítógép Álom program ezért is fontos.

Számítógép Álomra a jelentkezés folyamatos

A gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak. A www.bohocdoktor.com oldalon elérhető a jelentkezési felület, melynek használatához a gyermekeket a szülők hozzá nem értése esetén a pedagógusaik is segíthetik. A program nem működhetne a támogató cégek, segítő magánszemélyek nélkül.

Centerke Adományozó Központ
Egész évben segíti a családokat, időseket, közösségeket, önkormányzatokat a 2003 óta sikeresen működő Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett adományozó központ. A jótékonysági segítő közösség a jobb módú lakossággal lehet csak sikeres. Adományt adunk, a rászorulókra pedig kevesebb teher kerül. Együtt csodákra vagyunk képesek. Az ünnepek idején még inkább.

Kiemelt kép: Mátrix Közhasznú Alapítvány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.