Közélet

Kiírták a pályázatot a Cserkóra, 46 millió a belépő a licitre

Kiírták a pályázatot a Cserkóra, 46 millió a belépő a licitre

2021. október 24., vasárnap
Kiírták a pályázatot a Cserkóra, 46 millió a belépő a licitre

Hivatalosan is kiírta az önkormányzat a pályázatot a Cserepes sori piac ráeső üzletrészére, melyről bő két hete döntöttek a közgyűlésen. A kiírás szerint a részvétel feltétele a pályázati biztosíték kifizetése, ami a kikiáltási ár 10%-a, vagyis 46 millió forint.

Hogy a Cserkó körüli zűrzavar ellenére hogyan jutott el a városvezetés odáig, hogy licitre bocsájtja Szeged egyik értékes területét, arról itt írtunk bővebben. Nem is kellett különösebben sokat várnunk arra, hogy az árverés részleteit megkapjuk és ahogy számítottunk rá, nem fog tudni akárki pályázni a piacra csak úgy.

A kiírás szerint a Cserepes sor 4. – Katona József utca 80. faliszám alatti ingatlant - ahogy azt korábban már meghatározták - 446 millió forintos alapáron bocsájtják árverésre. Ez az üzletrész 310 milliós, illetve az ingatlan 156 milliós pályázati alapárából tevődik össze. Minden természetes személy, illetve a nemzeti vagyonról szóló törvény rendelkezései értelmében átlátható szervezetnek minősülő gazdálkodó szervezet pályázhat.

Szintén a pályázat érvényességéhez tartozik, hogy az ingatlant október 26. és november 10. között a pályázóknak meg kell tekinteni. Erről azonban a kiírókkal külön kell egyeztetniük.

A teljes pályázati anyagból kiderül, melyről maga Botka László is beszélt a közgyűlésen, hogy az ingatlan közös tulajdonosaival nem sikerült megegyezni. Ezt azonban az előterjesztésekben nem emelték ki a közgyűlés előtt. Itt azonban látszódik, hogy három magánszemélyből kettőnek 2,88%, egynek pedig 5,76%-os tulajdoni aránya van.

A leírtak szerint a licitre november 22-én délelőtt kerül sor. Szabó Bálint független képviselő korábban azt állította, hogy Bényi Szabolcs vállalkozó a legérdekeltebb az ingatlanban, akinek valóban a nevéhez köthető egy irodapark komplexum tervezete nem messze a területtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.