Politika

Irodapark épülhet a Cserepes sor közelében

Irodapark épülhet a Cserepes sor közelében

2021. október 15., péntek
Irodapark épülhet a Cserepes sor közelében

A BPA Invest Kft. kivitelezésében egy 200 szobás konferencia szálloda és iroda épülhet a Sancer-tavak, a Vadaspark és a Napfény Bevásárlópark összeköttetésében. Állítólag ezt az ingatlanmutyit szerette volna leleplezni Szabó Bálint februárban.

Szerkesztőségünk birtokába jutott egy kivitelezési tervezet Bényi Szabolcstól, mely összefüggésbe hozható a Cserepes sori piac elárverezésével. Összefügg továbbá Szabó Bálintnak azzal a pénteki felszólalásával, mely arról szól, hogy mielőtt elrabolták, egy bizonyos Bényi Szabolccsal való beszélgetését szeretett volna nyilvánosságra hozni. Az ő nevét már nem egyszer emlegette, és megjárta ugyanebben az időszakban az országos médiumok egy részét.

Bényi Szabolcs nevét ekkor is emlegette már. A vállalkozó állítása szerint 900 méterre a piactól vásárolt egy ingatlant. Ezt Szabó kérésére később okiratokkal is bizonyította. Ekkor még az is felmerült, hogy az általa megvásárolt területre költöztetik át a piacot. Azóta persze már biztossá vált, hogy a Cserkónak vége.

A legutóbbi közgyűlésen elmondott beszédén elmeséli azt a felvételt, amit az elrablása előtt nyilvánosságra akart hozni. Eszerint Bényi, annak ellenére, hogy több ingatlant is megvásárolt a Cserepes sor környékén, nem tárgyalt sosem Botkával, az ezzel kapcsolatos ügyeit Nagy Sándor alpolgármesterrel szokta intézni. Bényi egyébként korábban büntetőeljárást kezdeményezett Szabóval szemben a kijelentéseiért - ahogy a városvezetés is azt állította: a Cserepes sori piac eladása egy blöff.

Nagy Sándor a Pénzügyi- és Vagyonkezelői Bizottság ülésén, valamint a közgyűlésen is beszámolt arról, hogy az elárverezésre szánt területen növelnék a zöldterületet, sőt, arról is konkrét számadatokat közölt, hogy milyen magas épületek épülnének a területen.

Haág Zalán KDNP-s képviselő kontrázta erre, hogy ha az alpolgármesternek ilyen pontos számai vannak, akkor minden bizonnyal már egyezkedett a város valamelyik oligarchájával.

A tervezet maga

A birtokunkba jutott dokumentumok alapján a piactól 900 méterre, a Sancernél elterülő övezetben 7 hektárnyi területen egy 200 szobás konferencia, szálloda és irodapark tervei voltak készülőben a koronavírus-járvány előtt. Bényi a levélben úgy fogalmaz, hogy a járványhelyzet befejeződését követően az irodai- és a szállodapiacon újra kell értékelni a trendeket, és ahhoz igazítani a fejlesztési koncepciót. A terület előnyeként emeli ki, hogy bekapcsolnák azt a zöldinfrastruktúrába., mivel közvetlenül mellette található meg a Vadaspark és a Kiserdő.

Nem kizárt, hogy ebbe olvadna bele a most elárverezésre kerülő telek valamilyen formában.

Videók forrása: Szeged Televízió

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.