Közélet

Döbbenetes felvételek: ellepték a halottak a kórházi folyosókat Romániában

Döbbenetes felvételek: ellepték a halottak a kórházi folyosókat Romániában

2021. október 19., kedd
Döbbenetes felvételek: ellepték a halottak a kórházi folyosókat Romániában

Megrázó fotókat közölt az egyik romániai hírportál, a Főtér. A lap cikke szerint az egyik kórházban olyan sok fertőzött hunyt el a napokban, hogy a halottasház hűtőkamráiban már nincs számukra hely, ezért a folyosókon tartják őket.

Mint írják, a vírus annyi ember életét követeli, hogy már a hullazsák is hiánycikk, pedig eddig havonta száz hullazsák is elég volt – most ötszázat kellett rendelniük. A lap által megszólaltatott kórházi alkalmazott szerint náluk naponta 45 beteg hal meg, ebben a koronavírus-fertőzöttek mellett az egyéb betegségben elhunytak is benne vannak.

A portál szerint a járványhelyzet olyannyira kritikussá vált Romániában, hogy az ország Európa egyik legszegényebb államától, Moldovától is segítséget kért: 31 orvos és ápoló érkezett, hogy Iaşi megyében, a leţcani-i konténerkórházban segítse román kollégáit.

Szegedre is szállítanak betegeket

Múlt héten megírtuk, hogy Romániában annyira súlyossá vált a járványhelyzet, hogy a román kormány nemzetközi segítséget kért. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig szerdán bejelentette, hogy összesen 50, intenzív terápiás kezelésre szoruló beteget vett át a debreceni és a szegedi kórház.

https://szegedma.hu/2021/10/sulyos-covid-betegeket-szallitanak-at-romaniabol-szegedre

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.