Döbbenetes felvételek: ellepték a halottak a kórházi folyosókat Romániában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tombol a koronavírus-járvány Romániában: egyes kórházakban már a hullazsák is hiánycikké vált.

Megrázó fotókat közölt az egyik romániai hírportál, a Főtér. A lap cikke szerint az egyik kórházban olyan sok fertőzött hunyt el a napokban, hogy a halottasház hűtőkamráiban már nincs számukra hely, ezért a folyosókon tartják őket.

Mint írják, a vírus annyi ember életét követeli, hogy már a hullazsák is hiánycikk, pedig eddig havonta száz hullazsák is elég volt – most ötszázat kellett rendelniük. A lap által megszólaltatott kórházi alkalmazott szerint náluk naponta 45 beteg hal meg, ebben a koronavírus-fertőzöttek mellett az egyéb betegségben elhunytak is benne vannak.

A portál szerint a járványhelyzet olyannyira kritikussá vált Romániában, hogy az ország Európa egyik legszegényebb államától, Moldovától is segítséget kért: 31 orvos és ápoló érkezett, hogy Iaşi megyében, a leţcani-i konténerkórházban segítse román kollégáit.

Szegedre is szállítanak betegeket

Múlt héten megírtuk, hogy Romániában annyira súlyossá vált a járványhelyzet, hogy a román kormány nemzetközi segítséget kért. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig szerdán bejelentette, hogy összesen 50, intenzív terápiás kezelésre szoruló beteget vett át a debreceni és a szegedi kórház.

Előző sztori

Varga Judit új törvényjavaslata behozná a “váltott elhelyezést”

Következő sztori

Október 23-án hatályon kívül lesznek a járványügyi korlátozások