Egészség

Súlyos Covid-betegeket szállítanak át Romániából Szegedre

Súlyos Covid-betegeket szállítanak át Romániából Szegedre

2021. október 13., szerda
Súlyos Covid-betegeket szállítanak át Romániából Szegedre

Összesen 50, intenzív terápiás kezelésre szoruló beteget vesz át a debreceni és a szegedi kórház - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter élőben a közösségi médiaoldalán.

Romániában annyira súlyossá vált a járványhelyzet, hogy a román kormány nemzetközi segítséget kért. A napi új fertőzöttek száma az országban meghaladja a 10 ezret. A román egészségügy már napok óta tervez átszállítani betegeket Magyarországra, a külügyminiszter bejelentése alapján pedig Debrecenben és Szegeden kapnak ágyat az átszállított betegek.

Szegeden egész pontosan a Covid-kórháznak megjelölt II-es Kórházban látják el a román betegeket.

Ahogy a külügyminiszter is megjegyzi bejelentkezésében, a magyar kormány korábban lélegeztetőgépekkel és antvirális készítményekkel segítette a román járványhelyzetet, ennél azonban komolyan segítséget kért a román kormány. Hogy pontosan milyen súlyos állapotú betegeket vesznek át, még nincs pontosítva. Jelenleg a betegek diagnózisának gyors fordítása történik, illetve arról is folynak még tárgyalások, hogy mikor szállítják át a betegeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.