Súlyos Covid-betegeket szállítanak át Romániából Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 50, intenzív terápiás kezelésre szoruló beteget vesz át a debreceni és a szegedi kórház – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter élőben a közösségi médiaoldalán.

Romániában annyira súlyossá vált a járványhelyzet, hogy a román kormány nemzetközi segítséget kért. A napi új fertőzöttek száma az országban meghaladja a 10 ezret. A román egészségügy már napok óta tervez átszállítani betegeket Magyarországra, a külügyminiszter bejelentése alapján pedig Debrecenben és Szegeden kapnak ágyat az átszállított betegek.

Szegeden egész pontosan a Covid-kórháznak megjelölt II-es Kórházban látják el a román betegeket.

Ahogy a külügyminiszter is megjegyzi bejelentkezésében, a magyar kormány korábban lélegeztetőgépekkel és antvirális készítményekkel segítette a román járványhelyzetet, ennél azonban komolyan segítséget kért a román kormány. Hogy pontosan milyen súlyos állapotú betegeket vesznek át, még nincs pontosítva. Jelenleg a betegek diagnózisának gyors fordítása történik, illetve arról is folynak még tárgyalások, hogy mikor szállítják át a betegeket.

Előző sztori

Rettegés a Passzázs soron

Következő sztori

“Rasszista”, ezért le kell mondania Ménesi Imre képviselőnek az ellenzék szerint