Egészség

Brutális: megkétszereződtek a napi új fertőzöttek

Brutális: megkétszereződtek a napi új fertőzöttek

2021. október 20., szerda
Brutális: megkétszereződtek a napi új fertőzöttek

Berobban a negyedik hullám? Napok óta hálálkodunk, hogy szomszédaihoz képest jól tartja magát Magyarország a vírussal szemben, mára azonban sokkoló adatokat közöltek a kormányzati koronavírus tájékoztató portálon: csaknem kétszer annyi új fertőzöttet regisztráltak a tegnapi nap folyamán, mint azt megelőzően.

https://szegedma.hu/2021/10/az-orszagban-859-uj-fertozott-van-kozuluk-46-an-szegeden-es-a-kornyeken

Továbbra is az oltást lehet tekinteni az egyetlen biztos védekezési módszernek a vírus ellen; aki megkapta már valamelyik vakcinát, egy százaléknál is kevesebb eséllyel betegszik meg. Ugyanakkor egyre több helyen változtatnak a maszkviselési szabályokon, számos iskolába visszatért már például a kötelező szájmaszk használat - de például nemrégiben a klinika belépési feltételein is szigorítottak.

Mindekőzben folyamatos az oltakozás is: 5 929 164-en vették fel valamelyik vakcinát, közülük 5 706 773-an a második oltást is megkapták, 1 millió 33 ezren pedig a harmadikat is felvették.

Tegnap 1 668 új fertőzöttet igazoltak, Szegeden és a környéken ebből 87-et. Elhunyt 30 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 448 főre emelkedett. Azonban azok is egyre töben vannak, akik gyógyultnak mondhatják magukat - eddig 792 757-en. Az aktív fertőzöttek száma 15 711 főre emelkedett és jelenleg 1 058 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.