/

Brutális: megkétszereződtek a napi új fertőzöttek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Berobban a negyedik hullám? Napok óta hálálkodunk, hogy szomszédaihoz képest jól tartja magát Magyarország a vírussal szemben, mára azonban sokkoló adatokat közöltek a kormányzati koronavírus tájékoztató portálon: csaknem kétszer annyi új fertőzöttet regisztráltak a tegnapi nap folyamán, mint azt megelőzően.

Továbbra is az oltást lehet tekinteni az egyetlen biztos védekezési módszernek a vírus ellen; aki megkapta már valamelyik vakcinát, egy százaléknál is kevesebb eséllyel betegszik meg. Ugyanakkor egyre több helyen változtatnak a maszkviselési szabályokon, számos iskolába visszatért már például a kötelező szájmaszk használat – de például nemrégiben a klinika belépési feltételein is szigorítottak.

Mindekőzben folyamatos az oltakozás is: 5 929 164-en vették fel valamelyik vakcinát, közülük 5 706 773-an a második oltást is megkapták, 1 millió 33 ezren pedig a harmadikat is felvették.

Tegnap 1 668 új fertőzöttet igazoltak, Szegeden és a környéken ebből 87-et. Elhunyt 30 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 448 főre emelkedett. Azonban azok is egyre töben vannak, akik gyógyultnak mondhatják magukat – eddig 792 757-en. Az aktív fertőzöttek száma 15 711 főre emelkedett és jelenleg 1 058 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 145-en vannak lélegeztetőgépen.

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Szentkirályi: Nem teszünk politikai különbséget, Szeged is számíthat ránk!

Következő sztori

Solymászbemutató, íjászat és mesekert is lesz vasárnap a Vadász családi napon Ópusztaszeren