Szigorítanak a Klinika belépési szabályozásán

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt napok járványadatai azt mutatják, nagyon is itt van a negyedik hullám, és még csak most jön a neheze – ezért kulcsfontosságú, hogy időben felkészüljünk a járvány elszabadulására. A Szegedi Tudományegyetem épületeiben például már kötelező a maszkviselés, és egy szegedi általános iskola is visszatért ehhez a szabályzáshoz. Most az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szigorít az intézményeibe történő belépésen.

Október 6-án megváltozott az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ intézményeibe történő belépés szabályozása. Érkezéskor kötelező a kézfertőtlenítés, a testhőmérséklet-mérés illetve a bent tartózkodás ideje alatt

3 rétegű, sebészi maszk vagy FFP2 vagy FFP3 vagy  N95 vagy KN95 maszk viselése.

A textil és design maszkok nem használhatók. Emellett a távolságtartásra vonatkozó előírásokat is mindenkinek be kell tartania. A portaszolgálat és az egészségügyi személyzet jogosult ellenőrizni a fenti szabályok betartását.

A belépési pontokon a kézfertőtlenítés, a távolságmegtartás és a maszkviselés mellett a pre-triage kérdőív kitöltése a betegek, a kísérők, a látogatók, valamint a partnerek részére továbbra is kötelező.

Az intézménybe tervezhető fogászati ellátásokra, a rehabilitációs ellátásokra, valamint a tervezhető invazív beavatkozásra érkező 6 évnél idősebb betegeknek, továbbá a kísérőknek és a látogatóknak rendelkeznie kell védettségi igazolvánnyal vagy oltási igazolással, vagy a belépést megelőző 48 órán belüli mintavételből származó, negatív eredményű PCR teszttel – ezek igazolására az erre szolgáló applikáció is elfogadható – amelyek bemutatása a belépéskor kötelező.

Előző sztori

Áldatlan állapotok Szeged szívében

Következő sztori

A Cserkó árverésre kerül, de hogy is jutott el a közgyűlés idáig?