Politika

Botka hat másik polgármesterrel együtt gratulált Márki-Zay Péternek

Botka hat másik polgármesterrel együtt gratulált Márki-Zay Péternek

2021. október 19., kedd
Botka hat másik polgármesterrel együtt gratulált Márki-Zay Péternek

Hat másik megyei jogú várossal közösen fejezte ki gratulációját Márki-Zay Péternek Botka László, amiért ő lett az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Szeged polgármestere és az összes egyéni választókerületet nyert szegedi ellenzéki politikus - köztük Szabó Sándor is - nyíltan Márki-Zay-t támogatták a második fordulóban. Botka egyenesen nagyon jó barátjának hívta Hódmezővásárhely polgármesterét, ez a kijelentés pedig az ő követőtáborát is megosztotta.

Mint a polgármester Facebook-bejegyzésében írja, olyan kormányfőre van szükség az országnak, aki garantálja, hogy a kormányváltást követően a településeket nem fogják politikai alapon megkülönböztetni. az anyagi lehetőségek szerint bocsátja a városok fejlődéséhez a szükséges forrásokat az ország vezetése.

A politikus további hat másik megyei jogú város független és ellenzéki polgármesterével együtt biztosította partnerségét Márki-Zay Péter felé.

Ezt pedig Pécs, Szombathely, Érd, Dunaújváros, Tatabánya és Sajgótarján Megyei Jogú Város polgármestereinek nevében is mondta. Hozzátette, Márki-Zay Péterrel helyreállítható az önkormányzatiság és a demokrácia.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.