Botka hat másik polgármesterrel együtt gratulált Márki-Zay Péternek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hat másik megyei jogú várossal közösen fejezte ki gratulációját Márki-Zay Péternek Botka László, amiért ő lett az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Szeged polgármestere és az összes egyéni választókerületet nyert szegedi ellenzéki politikus – köztük Szabó Sándor is – nyíltan Márki-Zay-t támogatták a második fordulóban. Botka egyenesen nagyon jó barátjának hívta Hódmezővásárhely polgármesterét, ez a kijelentés pedig az ő követőtáborát is megosztotta.

Mint a polgármester Facebook-bejegyzésében írja, olyan kormányfőre van szükség az országnak, aki garantálja, hogy a kormányváltást követően a településeket nem fogják politikai alapon megkülönböztetni. az anyagi lehetőségek szerint bocsátja a városok fejlődéséhez a szükséges forrásokat az ország vezetése.

A politikus további hat másik megyei jogú város független és ellenzéki polgármesterével együtt biztosította partnerségét Márki-Zay Péter felé.

Ezt pedig Pécs, Szombathely, Érd, Dunaújváros, Tatabánya és Sajgótarján Megyei Jogú Város polgármestereinek nevében is mondta. Hozzátette, Márki-Zay Péterrel helyreállítható az önkormányzatiság és a demokrácia.

Előző sztori

Egy villamos ismét zenélni fog egy órát a hétvégén

Következő sztori

Szentkirályi: Nem teszünk politikai különbséget, Szeged is számíthat ránk!