Politika

A szegedi MSZP Márki-Zay Péterre szavazott

A szegedi MSZP Márki-Zay Péterre szavazott

2021. október 14., csütörtök
A szegedi MSZP Márki-Zay Péterre szavazott

A Botka támogatását is kiérdemelt szegedi országgyűlési képviselő, az MSZP-s Szabó Sándor hivatalosan is Márki-Zay neve mellé húzta be az ikszet az ellenzéki előválasztás második fordulójában - ezt maga a képviselő jelentette be közösségi médiafelületén.

Miután millió dolláros mosollyal fotózkodott Botkával, Szabó Sándornak elsöprő fölénnyel sikerült megnyernie a választókerületét az előválasztás első fordulójában a szegedi DK-s Binszki Józseffel szemben. Most pedig egy újabb gyomrost vitt be ugyanennek a pártnak, hiszen hivatalossá tette, hogy Hódmezővásárhely polgármesterét látná szívesebben miniszterelnök-jelöltnek.

Ez nem meglepő azok után, hogy hétfőn Botka László együtt szavazott Márki-Zay-al és mellette kampányolt. Szabó ugyanis az egyik legrégebbi, legerősebb ,,jobbkeze" a polgármesternek.

Mint Facebook-posztjában a politikus írja, Dobrev Klára ugyan felkészült miniszterelnök-jelölt, de vele kevesebb eséllyel lehet jövőre kormányt váltani. Szerinte olyan politikusra van szükség, aki a baloldalon túl a csalódott jobboldaliakat és a bizonytalanokat is képes megszólítani. Erre pedig Márki-Zay képes kettejük közül. Éppen ezért Szabó úgy gondolja, vele nagyobb eséllyel győzhet az ellenzék jövőre, annak ellenére, hogy sok dologban eltérő véleményen vannak.

,,Bárki is nyeri az előválasztást, együtt kell dolgoznunk a közös cél érdekében. Ehhez azonban az is szükséges, hogy tudjuk, egy az irány. Ne engedjük, hogy az indulatok vezéreljenek bennünket és letérítsenek a kijelölt útról!" - zárja sorait a képviselő.

Az MSZP politikusai egyébként megosztottan támogatják hol Dobrevet, hol Márki-Zay-t, vagyis nincs túl nagy egyetértés közöttük. Az előválasztás második fordulóját szombat este zárják le. Vasárnap végleg eldől, ki lesz az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.