Márki-Zay Péter az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Élőben jelentkezett be Márki-Zay Péter az eredményváróján, miután Dobrev veresége már borítékolható volt. Rövid beszédében Hódmezővásárhelynek köszönte meg az ország többi választópolgára mellett a támogatást: az embernek végtelenül megnyugtató az, ha nem kell hátranéznie, mert a hátországa stabil – fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

A DK-s Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjének az ellenzéki előválasztáson elért sikeréhez.

Az EP-képviselő a Demokratikus Koalíció színeiben miniszterelnök-jelöltként indult az előválasztáson vasárnap esti, online is közvetített sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, vasárnap estétől kezdve Márki-Zay Péter a hatpárti ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette, amikor telefonon gratulált, akkor támogatásáról biztosította a kormányfőjelöltet.

Dobrev Klára, miután köszönetet mondott az előválasztáson részt vevő aktivistáknak, támogatóknak és szavazóknak, külön köszönetet mondott a DK közösségének is. A kampányba beletett rengeteg munka és a megelőző évek munkája azt eredményezte, hogy a Demokratikus Koalíció megerősödve jött ki és az előválasztásból és az ellenzék legerősebb pártjaként folytatja a küzdelmet.

Az EP-képviselő kijelentette, büszke arra, hogy a DK egyetlen tagja és politikusa sem felejtette el egy pillanatra sem, hogy pártjuk baloldali és progresszív, ezért az ellenzéki összefogásban továbbra is a baloldali szavazók hangját fogják képviselni.

via MTI

Előző sztori

Az Elkxurtuk című film “art” besorolást kapott az NMHH-tól

Következő sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.10.15.