Botka László Márki-Zay-jal találkozott, és ennek nem mindenki örül

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged polgármestere az utóbbi napokban rendkívül aktívvá vált a közösségi oldalán – többek között az előválasztásnak köszönhetően. Ma elmondása szerint például Márki-Zay Péterrel találkozott, bár ennek nem sokan örülnek.

Ahogy arról beszámoltunk, az előválasztás első fordulójában Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő és Mihálik Edvin Momentumos önkormányzati képviselő nyerték a szegedi választókerületeket. Az egyéni képviselőjelöltek küzdelme ezzel le is zárult, a miniszterelnök-jelöltek végső harca azonban az október 10-én kezdődő második fordulóban veszi kezdetét. Sokak legnagyobb meglepetésére pedig Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter is versenyben maradt.

Botka pedig ennek apropóján elérkezettnek látta az alkalmat, hogy találkozzon vele, erről pedig természetesen fotó is készült:

A bejegyzésben a polgármester nem csupán kollégájának, de barátjának és kiváló ,,szomszédjának” írja le a miniszterelnök-jelöltet. Rendkívül érdekes azonban egy pillantást vetni a poszt alatti hozzászólásokra, ahol szokatlanul ellenszenves kijelentések szerepelnek.

,,Botka úr én tisztelem Önt, de hogy barátjának nevez egy ilyen szélkakast, az nem szép dolog!

Nem egy ilyen és ehhez hasonló megszólalás csúszott be a kép alá. Volt, aki költői kérdésként felvetette, hogy ,,a polgármester úr mióta ilyen rövidlátó és naiv”, de van, aki azzal is meggyanúsította, hogy a kép nem is most készült. De természetesen nem maradnak alul ezekkel szemben azok a kommentek, melyek egyformán dicsérik a két politikust.

Videó
Előző sztori

Szabó Bálint távozik a szegedi közgyűlésből

Következő sztori

Szerdán hazai pályán is bemutatkozik a Szedeák