Politika

Vitára hívta ki a szegedi DK-s az MSZP-s ellenfelét: Szabó Sándor ki mer állni?

Vitára hívta ki a szegedi DK-s az MSZP-s ellenfelét: Szabó Sándor ki mer állni?

2021. szeptember 2., csütörtök
Vitára hívta ki a szegedi DK-s az MSZP-s ellenfelét: Szabó Sándor ki mer állni?

Ma délelőtt a harmadik sajtóreggelijét tartotta az ellenzéki összefogás a Demokratikus Koalíció szegedi frakcióirodájában. Dr. Binszki József (DK) és Tóth Péter (Jobbik) az iskolakezdésről és az ajánlásgyűjtések állásáról beszéltek röviden.

A harmadik híd és a Szeged-Szabadka tram-train is kell

Tóth Péter három gyerekkel vágott neki az idei tanévnek, és azt is elárulta, hogy neki szerencsére sikerült megúsznia a dugót. Ez azonban elmondása szerint nem ment volna olyan gördülékenyen a rendőrök és a polgárőrök segítsége és felügyelete nélkül. (A reggeli forgatagról mi is tudósítottunk, és láttunk rendőröket a szinte teljesen beragadt Vár utca körül.)

Ez is, és a város körutas, sugaras kialakítása is indokolttá teszi az Újszeged és Szeged közti déli harmadik Tisza-híd megépítését. Ez a koalíció egyik legfontosabb közös programja.

- hangzott el.

A Jobbikos egyéni képviselőjelölt kitért a Szeged-Szabadka tram-train vonalra is, aminek a pályázata a legfrissebb sajtóértesülések szerint sikertelenül zárult. Elmondása szerint ők azt szeretnék, hogy minden irányba alakuljon ki tram-train vonal a régióban. A politikus erre példának a Strasbourg-Kehl tram-train vonalat hozta fel, amin elmondása szerint francia villamossal lehet utazni. Ezt az élményt pedig szeretné, ha a szegediek ás átélhetnék, hogy saját villamossal juthatnak el Szabadkára. Tóth Péter szerint az új kormánynak is ,,tűzön-vízen át" kell vinnie és támogatnia az ilyen fejlesztéseket.

Mi történt eddig a Szeged-Szabadka vasútvonallal?

A Szeged-Szabadka vasútvonalon 2015-ben szüntették meg a forgalmat, mivel a menekülthullám során az illegális bevándorlók kedvelt útvonalává vált. Hálózata nem villamosított, így jelen állapotában nagyon korszerűtlen. A hálózat kiépítésére a nyár elején írtak ki tendert, amire végül egyetlen ajánlat sem érkezett. Így az eredeti tervekkel ellentétben nagy valószínűséggel nem készül el 2022-re.

Binszki hátradőlt és máris vitára hívott valakit

A tajákoztatót Binszki József, a DK egyéni jelöltje folytatta, aki az elmúlt napokban beszélt hidas terveiről. Mostanra viszont már tényleges jelöltként szólalhatott fel, hiszen bejelentette: meglett az induláshoz szükséges 400 aláírása. Sőt, túl is szárnyalta azt: 1000 ajánlást adott le, ennél pedig a szabályok értelmében nem is adhat le többet. A képviselő hálás szívvel köszönte meg a sikert ajánlóknak. Kiemelte azonban, hogy az a legfontosabb, hogy aki tud, az adja le a szavazatát az előválasztáson rá és a DK miniszterelnök-jelöltjére, Dobrev Klárára, aki már szintén biztos induló, méghozzá mindenkit megelőzve.

Mindezek apropóján Binszki megragadta az alkalmat és előválasztási vitára hívta ki az MSZP jelöltjét, Szabó Sándort, az ő legnagyobb kihívóját.

,,Arra kérem, hogy fogadja el a kihívást, mérkőzzünk meg egymással, 21. századi módon.

Ne a szerelmünk kegyeiért, mint a lovagkorban, hanem a választók bizalmáért."

- mondta. Szerinte a legfontosabb, hogy a választók eldönthessék, hogy kire szavazzanak, kinek a programját támogatják.

A kihívással azért várt eddig, mert mostanra lett hivatalosan is induló. Természetesen a többi jelölttel is vitába száll, amennyiben ők is megszerzik az elegendő ajánlást. Szabó Sándorral pedig tegnap együtt adták le a kérdőíveket.

Binszki korábban határozottan kijelentette, hogy minden tekintetben ő az alkalmas jelölt Szabóval szemben, illetve hogy nem az elképzelései szerint alakul az előválasztás.

Igyekszünk elérni Szabó Sándort, és megtudni, elfogadja-e a vitára való meghívást. Amint sikerül vele beszélnünk, beszámolunk róla.

És hogy milyen volt a reggeli?

A svédasztalos reggeli valóban bőségesre sikerült. A teljesség igényével többféle sajtot, körözöttet, májkrémet, erős paprikát, felvágottat és tojást fogyaszthattak a jelenlévők kenyérrel. Aki kért, az üdítőt és kávét is kapott. A reggeliből a házigazda Fodor Antal, a két meghívott politikus, a sajtó megjelent képviselői, valamint a frakcióiroda munkatársai is jóízűen fogyasztottak. Természetesen mi sem voltunk kivétel...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.