Vitára hívta ki a szegedi DK-s az MSZP-s ellenfelét: Szabó Sándor ki mer állni?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma délelőtt a harmadik sajtóreggelijét tartotta az ellenzéki összefogás a Demokratikus Koalíció szegedi frakcióirodájában. Dr. Binszki József (DK) és Tóth Péter (Jobbik) az iskolakezdésről és az ajánlásgyűjtések állásáról beszéltek röviden.

A harmadik híd és a Szeged-Szabadka tram-train is kell

Tóth Péter három gyerekkel vágott neki az idei tanévnek, és azt is elárulta, hogy neki szerencsére sikerült megúsznia a dugót. Ez azonban elmondása szerint nem ment volna olyan gördülékenyen a rendőrök és a polgárőrök segítsége és felügyelete nélkül. (A reggeli forgatagról mi is tudósítottunk, és láttunk rendőröket a szinte teljesen beragadt Vár utca körül.)

Ez is, és a város körutas, sugaras kialakítása is indokolttá teszi az Újszeged és Szeged közti déli harmadik Tisza-híd megépítését. Ez a koalíció egyik legfontosabb közös programja.

– hangzott el.

A Jobbikos egyéni képviselőjelölt kitért a Szeged-Szabadka tram-train vonalra is, aminek a pályázata a legfrissebb sajtóértesülések szerint sikertelenül zárult. Elmondása szerint ők azt szeretnék, hogy minden irányba alakuljon ki tram-train vonal a régióban. A politikus erre példának a Strasbourg-Kehl tram-train vonalat hozta fel, amin elmondása szerint francia villamossal lehet utazni. Ezt az élményt pedig szeretné, ha a szegediek ás átélhetnék, hogy saját villamossal juthatnak el Szabadkára. Tóth Péter szerint az új kormánynak is ,,tűzön-vízen át” kell vinnie és támogatnia az ilyen fejlesztéseket.

Mi történt eddig a Szeged-Szabadka vasútvonallal?

A Szeged-Szabadka vasútvonalon 2015-ben szüntették meg a forgalmat, mivel a menekülthullám során az illegális bevándorlók kedvelt útvonalává vált. Hálózata nem villamosított, így jelen állapotában nagyon korszerűtlen. A hálózat kiépítésére a nyár elején írtak ki tendert, amire végül egyetlen ajánlat sem érkezett. Így az eredeti tervekkel ellentétben nagy valószínűséggel nem készül el 2022-re.

Binszki hátradőlt és máris vitára hívott valakit

A tajákoztatót Binszki József, a DK egyéni jelöltje folytatta, aki az elmúlt napokban beszélt hidas terveiről. Mostanra viszont már tényleges jelöltként szólalhatott fel, hiszen bejelentette: meglett az induláshoz szükséges 400 aláírása. Sőt, túl is szárnyalta azt: 1000 ajánlást adott le, ennél pedig a szabályok értelmében nem is adhat le többet. A képviselő hálás szívvel köszönte meg a sikert ajánlóknak. Kiemelte azonban, hogy az a legfontosabb, hogy aki tud, az adja le a szavazatát az előválasztáson rá és a DK miniszterelnök-jelöltjére, Dobrev Klárára, aki már szintén biztos induló, méghozzá mindenkit megelőzve.

Mindezek apropóján Binszki megragadta az alkalmat és előválasztási vitára hívta ki az MSZP jelöltjét, Szabó Sándort, az ő legnagyobb kihívóját.

,,Arra kérem, hogy fogadja el a kihívást, mérkőzzünk meg egymással, 21. századi módon.

Ne a szerelmünk kegyeiért, mint a lovagkorban, hanem a választók bizalmáért.”

– mondta. Szerinte a legfontosabb, hogy a választók eldönthessék, hogy kire szavazzanak, kinek a programját támogatják.

A kihívással azért várt eddig, mert mostanra lett hivatalosan is induló. Természetesen a többi jelölttel is vitába száll, amennyiben ők is megszerzik az elegendő ajánlást. Szabó Sándorral pedig tegnap együtt adták le a kérdőíveket.

Binszki korábban határozottan kijelentette, hogy minden tekintetben ő az alkalmas jelölt Szabóval szemben, illetve hogy nem az elképzelései szerint alakul az előválasztás.

Igyekszünk elérni Szabó Sándort, és megtudni, elfogadja-e a vitára való meghívást. Amint sikerül vele beszélnünk, beszámolunk róla.

És hogy milyen volt a reggeli?

A svédasztalos reggeli valóban bőségesre sikerült. A teljesség igényével többféle sajtot, körözöttet, májkrémet, erős paprikát, felvágottat és tojást fogyaszthattak a jelenlévők kenyérrel. Aki kért, az üdítőt és kávét is kapott. A reggeliből a házigazda Fodor Antal, a két meghívott politikus, a sajtó megjelent képviselői, valamint a frakcióiroda munkatársai is jóízűen fogyasztottak. Természetesen mi sem voltunk kivétel…

Előző sztori

Az ország legjobbjai között az SZTE startup csapatai!

Következő sztori

Hétfőtől tovább bonyolódik a közlekedés a Stefánián