Közélet

Ígéretből nincs hiány: már Binszki is hidat építene, de ő a Maros fölé Szőregnél!

Ígéretből nincs hiány: már Binszki is hidat építene, de ő a Maros fölé Szőregnél!

2021. augusztus 30., hétfő
Ígéretből nincs hiány: már Binszki is hidat építene, de ő a Maros fölé Szőregnél!

A Demokratikus Koalíció szegedi előválasztási jelöltje, Binszki József sem akart lemaradni kollégáitól, és ő is ígért. Nem is akármit! Az eleinte a másik szegedi körzet, a Homokhátság problémáit megoldani akaró politikus ma már inkább a Tisza másik oldalán keresi a lehetőséget, az I. számú választókörzetben próbál jelöltséghez jutni.

Most egy felhajtót szeretne az M43-as autópályára Szőreg magasságában.

Rákérdeztünk nála, hogyan jutott eszébe mindez, és van-e bármiféle szakmai alapja ennek az ötletnek.

Ránézésre nem tűnik egyszerű feladatnak a természeti adottságokat leküzdeni.

Semmi nincs, csak a vágy

Binszki József válaszából az derült ki, hogy hidas ötletét nem igazán tudja alátámasztani szakmai véleményekkel és érvekkel. Így például az sem tudni, hogy a terület alkalmas-e arra, hogy ott egy felhajtó épüljön, vagy sem. Az úthoz szükséges Maros híd megépítéséről sem írt konkrét, és szakmailag alátámasztható álláspontot.

"Nem gondolom, hogy egy képviselőjelöltnek kizárólag már létező tervek mentén kell programot alkotnia. Egy megvalósíthatósági tanulmány nem azt tükrözi, hogy az adott elképzelés objektíve megvalósítható-e, hanem hogy milyen műszaki tartalommal, milyen feltételek mellett valósítható meg. Abból, hogy eddig senki nem tartotta szükségszerűnek egy ilyen tanulmány elkészítését, korántsem következik, hogy a megépítés ne lenne az adott területen élők, de a tágabb értelemben vett város érdeke is" - magyarázta. Hozzátette: "Természetesen a földrajzi adottságok következtében az adott helyszínre nem lehet autópálya felhajtót építeni a Maroson átívelő híd nélkül."

Binszki József így is optimista, szerinte a felhajtó, a híddal együtt a következő ciklus végére, azaz 2026-ra elkészülhet. Hogy ezt miből számította ki, az számunkra rejtély maradt.

Kérdéseket küldtünk a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek, hogy megvalósíthatónak tartják-e a képviselő terveit, illetve megkérdeztük azt is, hogy egy hasonló beruházásra mennyi idő és nagyjából mennyi pénz lenne szükséges. Ha válaszolnak, beszámolunk róla.

(Borítóképünk forrása: Pixabay.com)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.