Megint ugrottak egyet a számok: 371 új fertőzöttet regisztráltak tegnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még reggel írtuk meg, hogy a kormány meghosszabbítaná a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzeti állapotot, az Országgyűlésnél kérvényezni fogják a törvény hosszabbítását. A friss járványadatok alapján minden bizonnyal ez be is fog következni, hiszen a vírus még koránt sem fújt visszavonulót, sőt…

Tegnaphoz képest megint elmondható, hogy növekedtek a számok, nem is kicsit. A friss járványadatok az új fertőzöttek száma százzal is meghaladja az előző napit. Szintén a járvánnyal van összefüggésben Varga Mihály pénzügyminiszter hétfői bejelentése, miszerint a hitelmoratóriumot is meghosszabbítják.

A leghatékonyabban védőoltással tudunk védekezni a vírus ellen. Az összes jelenleg elérhető típusú vakcina hatásos, az oltáson átesett emberek kevesebb, mint 1 százaléka tudja elkapni a kórt – és ha ez meg is történik, enyhe lefolyású lesz a megbetegedés. A beoltottak száma hamarosan a hatmillió főt is eléri: legalább az első oltást 5 847 002-en kapták meg, közülük 5 553 346 fő már a másodikat is. A harmadik oltást eddig 544 ezren vették igénybe.

Tegnap 371 új fertőzöttet igazoltak, továbbá elhunyt 12 beteg. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 779 250 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 858-ra emelkedett. Most 307 koronavírusos beteg szorul kórházi ápolásra, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Vendégprodukciókkal és minifesztivállal készül szeptemberben a MASZK Egyesület

Következő sztori

Hajmeresztő és életveszélyes mutatvány Szegeden