Egészség

Megint ugrottak egyet a számok: 371 új fertőzöttet regisztráltak tegnap

Megint ugrottak egyet a számok: 371 új fertőzöttet regisztráltak tegnap

2021. szeptember 15., szerda
Megint ugrottak egyet a számok: 371 új fertőzöttet regisztráltak tegnap

Még reggel írtuk meg, hogy a kormány meghosszabbítaná a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzeti állapotot, az Országgyűlésnél kérvényezni fogják a törvény hosszabbítását. A friss járványadatok alapján minden bizonnyal ez be is fog következni, hiszen a vírus még koránt sem fújt visszavonulót, sőt...

https://szegedma.hu/2021/09/dontott-a-kormany-meghosszabbitjak-a-koronavirus-miatti-veszhelyzetet

Tegnaphoz képest megint elmondható, hogy növekedtek a számok, nem is kicsit. A friss járványadatok az új fertőzöttek száma százzal is meghaladja az előző napit. Szintén a járvánnyal van összefüggésben Varga Mihály pénzügyminiszter hétfői bejelentése, miszerint a hitelmoratóriumot is meghosszabbítják.

A leghatékonyabban védőoltással tudunk védekezni a vírus ellen. Az összes jelenleg elérhető típusú vakcina hatásos, az oltáson átesett emberek kevesebb, mint 1 százaléka tudja elkapni a kórt - és ha ez meg is történik, enyhe lefolyású lesz a megbetegedés. A beoltottak száma hamarosan a hatmillió főt is eléri: legalább az első oltást 5 847 002-en kapták meg, közülük 5 553 346 fő már a másodikat is. A harmadik oltást eddig 544 ezren vették igénybe.

Tegnap 371 új fertőzöttet igazoltak, továbbá elhunyt 12 beteg. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 779 250 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 858-ra emelkedett. Most 307 koronavírusos beteg szorul kórházi ápolásra, közülük 40-en vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.