Egészség

Négyen haltak meg koronavírusban tegnap, 246 az új fertőzött

Négyen haltak meg koronavírusban tegnap, 246 az új fertőzött

2021. szeptember 14., kedd
Négyen haltak meg koronavírusban tegnap, 246 az új fertőzött

Nincs újabb meglepő változás a napi koronavírus adatokban, nagyjából azt a szintet hozták a számok, amit az elmúlt napokban, héten tapasztalhattunk. Ettől függetlenül nem szabad elfelejtenünk, hogy jó eséllyel Magyarországnak is szembe kell néznie a negyedik hullámmal - a kérdés csak, hogy mikor és milyen intenzitással.

Ábra: MTI

Persze augusztushoz hasonlítva általánosságban véve elmondható, hogy megduplázódtak a számok, de jelentős növekedést nem lehet észlelni eddig szeptemberben. A vírus hullámzó tendenciájából arra lehet következtetni, hogy hamarosan viszont újabb drasztikus emelkedés várható a napi új fertőzöttek számában.

Továbbra is az oltás az egyetlen védekezési lehetőség a kórral szemben, és bár az oltottak is elkaphatják a betegséget, csupán kevesebb, mint 1 százalékuknál történik meg. És ebben az esetben semmiképp nem számolhatnak olyan súlyos lefolyású megbetegedéssel, hogy kórházi ápolásra kelljen szorulniuk.

Tegnap 246 új fertőzöttet igazoltak, továbbá elhunyt 4 beteg, így az elhunytak száma 30 102 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 114 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 635 főre emelkedett. 300 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.