Négyen haltak meg koronavírusban tegnap, 246 az új fertőzött

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nincs újabb meglepő változás a napi koronavírus adatokban, nagyjából azt a szintet hozták a számok, amit az elmúlt napokban, héten tapasztalhattunk. Ettől függetlenül nem szabad elfelejtenünk, hogy jó eséllyel Magyarországnak is szembe kell néznie a negyedik hullámmal – a kérdés csak, hogy mikor és milyen intenzitással.

Ábra: MTI

Persze augusztushoz hasonlítva általánosságban véve elmondható, hogy megduplázódtak a számok, de jelentős növekedést nem lehet észlelni eddig szeptemberben. A vírus hullámzó tendenciájából arra lehet következtetni, hogy hamarosan viszont újabb drasztikus emelkedés várható a napi új fertőzöttek számában.

Továbbra is az oltás az egyetlen védekezési lehetőség a kórral szemben, és bár az oltottak is elkaphatják a betegséget, csupán kevesebb, mint 1 százalékuknál történik meg. És ebben az esetben semmiképp nem számolhatnak olyan súlyos lefolyású megbetegedéssel, hogy kórházi ápolásra kelljen szorulniuk.

Tegnap 246 új fertőzöttet igazoltak, továbbá elhunyt 4 beteg, így az elhunytak száma 30 102 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 114 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 635 főre emelkedett. 300 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 43-an vannak lélegeztetőgépen. 

via koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Mit csinált Botka László az elmúlt hónapokban, mert hat (6) munkával töltött napot találtunk csak!

Következő sztori

Járdacsillagászati bemutató lesz a Dugonics téren