Itt a gyermekvédelmi törvény végrehajtási rendelete

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Részletek jelentek meg a pénteki Magyar Közlönyben a gyermekvédelmi törvényről. A kormányrendeletek nagyrésze a kereskedőkre vonatkozik.

Módosult a ,,kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló” kormányrendelet, melyek a mai naptól számítva 30 nap múlva lépnek életbe. Ezek értelmében a továbbiakban:

  • Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást
    öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket
    tilos kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni.
  • Nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt más hely bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termék nem forgalmazható.
  • Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló termék a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható.
  • A jogszabályok betartását a fogyasztóvédelmi hatóság fogja ellenőrizni.

A most megjelent Közlönyben ez az egyetlen rendelet, ami a gyermekvédelemről szól, így nincsen szó benne sem a szexuális felvilágosítást, sem az iskolai tevékenységet szabályozó rendeletről.

Sokan homofóbnak gondolják

A június 15-én fogadta el a Parlament azt a pedofiltörvényt, ami ellen két nappal előtte Budapesten valami civil szervezet tüntetett. A tiltakozók szerint a törvény ellehetetleníti az LMBTQI-közösség tagjainak megjelenését. Az Európai Unió pedig több ízben is egyetértett a tüntetőkkel. Szegeden nem sokkal a törvény elfogadása után pedig ,,szabad volt a házasság” egy délután a szegedi LMBTQ közösség és az Amnesty International közös szervezésében, ami aztán később botrányba is fulladt.

Előző sztori

Nevet vált a MOL-Pick Szeged

Következő sztori

ARANYÉRMES A NŐI KAJAK NÉGYES-SZEGEDI OLIMPIA BAJNOK TOKIÓBAN