Politika

Itt a gyermekvédelmi törvény végrehajtási rendelete

Itt a gyermekvédelmi törvény végrehajtási rendelete

2021. augusztus 6., péntek
Itt a gyermekvédelmi törvény végrehajtási rendelete

Részletek jelentek meg a pénteki Magyar Közlönyben a gyermekvédelmi törvényről. A kormányrendeletek nagyrésze a kereskedőkre vonatkozik.

Módosult a ,,kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló" kormányrendelet, melyek a mai naptól számítva 30 nap múlva lépnek életbe. Ezek értelmében a továbbiakban:

  • Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást
    öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló terméket
    tilos kirakatban elhelyezni, közszemlére tenni.
  • Nevelési-oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi intézmény, valamint templom és vallásgyakorlásra rendelt más hely bármely bejáratától számított 200 méteres távolságon belül születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő termék nem forgalmazható.
  • Születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, a szexualitást öncélúan ábrázoló, valamint a homoszexualitást megjelenítő, illetve népszerűsítő, gyermekeknek szóló termék a többi terméktől elkülönítve csak zárt csomagolásban forgalmazható.
  • A jogszabályok betartását a fogyasztóvédelmi hatóság fogja ellenőrizni.

A most megjelent Közlönyben ez az egyetlen rendelet, ami a gyermekvédelemről szól, így nincsen szó benne sem a szexuális felvilágosítást, sem az iskolai tevékenységet szabályozó rendeletről.

Sokan homofóbnak gondolják

A június 15-én fogadta el a Parlament azt a pedofiltörvényt, ami ellen két nappal előtte Budapesten valami civil szervezet tüntetett. A tiltakozók szerint a törvény ellehetetleníti az LMBTQI-közösség tagjainak megjelenését. Az Európai Unió pedig több ízben is egyetértett a tüntetőkkel. Szegeden nem sokkal a törvény elfogadása után pedig ,,szabad volt a házasság" egy délután a szegedi LMBTQ közösség és az Amnesty International közös szervezésében, ami aztán később botrányba is fulladt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.