Frissítve!

Fendler Judit mégis az SZTE kancellárja marad!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több egyetemi kancellár jogkörét is visszavonta Orbán Viktor a tegnapi Magyar Közlönyben. A döntést az egyetemek modellváltásával indokolta, amely augusztus 1-én következett be.

Palkovics László Innovációs- és Technológiai miniszter előterjesztésére több egyetem kancellárját is ,,visszahívta” július 31-el a kormányfő a modellváltásra hivatkozva. A Szegedi Tudományegyetem kancellárja, Dr. Fendler Judit mellett a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Nyíregyházi és az Óbudai Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Semmelweis Egyetem kancellárjainak megbízása is megszűnt.

A felsorolt egyetemek vasárnap óta hivatalosan is alapítványi fenntartásba kerültek, a rendelet is erre tekintettel vonta vissza a megbízásokat. Fendler megbízatása eredetileg 2022 végéig szólt volna.

Kerestük Fendlert több elérhetőségén keresztül is, ám ezidáig nem kaptunk választ. A modellváltással kapcsolatban többször is írtunk korábban. Arról pedig, hogy hány elsőéves hallgatóval és milyen változásokkal tér vissza a jelenléti oktatáshoz az egyetem, itt számoltunk be.

Frissítve

Az SZTE közleményben úgy reagált, hogy az állami felsőoktatási intézmények kancellárjainak megbízásának visszavonásáról szóló 45/2021. (VIII. 2.) ME határozat ,,az egyetemek fenntartóváltásához kapcsolódó igazgatás jellegű döntés.” Ez magából a Közlöny szövegéből is kiderül.

Ugyanakkor az Egyetem ezzel együtt hivatalosan is megerősítette, hogy

“az intézmény kancellári tisztségét a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány fenntartói döntése alapján továbbra is Dr. Fendler Judit tölti be”.

Előző sztori

Traktorral okozott halálos balesetet, az ügyészség vádat emelt

Videó
Következő sztori

Iszonyatos dugó Szegeden – Induljon jóval korábban az, aki jót akar!