Politika

Előválasztás: nagy az elutasítottsága a szegedi jelölteknek

Előválasztás: nagy az elutasítottsága a szegedi jelölteknek

2021. augusztus 27., péntek
Előválasztás: nagy az elutasítottsága a szegedi jelölteknek

A Csongrád-Csanád megyei 2-es számú választókörzetben a kormányváltó válaszadók tekintetében a momentumos Mihálik Edvin és a jobbikos Tóth Péter elutasítottsága is magasabb, mint bármelyikük támogatottsága – derül ki a Publicus Intézet helyi közvélemény-kutatásából, amelyet a 21 Kutatóközpont megrendelésére készítettek. A kutatás szerint az előválasztási versenyben jelenleg a momentumos Mihálik vezet.

A Telex cikke szerint a felmérés telefonos adatfelvétellel készült augusztus 16. és 18. között, 1221 válaszadó megkérdezésével. A kutatás a Publicus közlése szerint az egyéni választókerület lakosságára életkor, nem és iskolázottság szerint reprezentatív.

Fotó: Publicus Intézet. Forrás: Telex.hu

Sokatmondó, hogy még a biztos ellenzéki választók, valamint az előválasztási részvételi szándékukat biztosra kifejezők 35 százaléka egyik jelöltet sem támogatná.

Az összes kormányváltó válaszadót figyelembe véve, pedig nagyobb a jelöltek elutasítottsága, mint bármelyik támogatottsága.

Korábban megírtuk, hogy négy külön felmérés adatai szerint rendkívül gyér érdeklődés kíséri az “ellenzéki előválasztásnak” elnevezett kampányt. Egyelőre az látszik a kutatásokból, hogy nagyon alacsony lesz majd a részvétel, és csak a “hardcore kormányellenes szavazók B-közepe” mozdul meg majd jó esetben.

https://szegedma.hu/2021/08/nagyon-keveseket-erdekel-az-elovalasztas-de-mi-az-oka-az-erdektelensegnek

Mindezek ellenére a rasszista és homofób múltjával szembenézett, jobbikos Tóth Péter nagyon magabiztosan nyilatkozott a Szegedmának: úgy véli, a tapasztalat mellette szólhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.