Előválasztás: nagy az elutasítottsága a szegedi jelölteknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád megyei 2-es számú választókörzetben a kormányváltó válaszadók tekintetében a momentumos Mihálik Edvin és a jobbikos Tóth Péter elutasítottsága is magasabb, mint bármelyikük támogatottsága – derül ki a Publicus Intézet helyi közvélemény-kutatásából, amelyet a 21 Kutatóközpont megrendelésére készítettek. A kutatás szerint az előválasztási versenyben jelenleg a momentumos Mihálik vezet.

A Telex cikke szerint a felmérés telefonos adatfelvétellel készült augusztus 16. és 18. között, 1221 válaszadó megkérdezésével. A kutatás a Publicus közlése szerint az egyéni választókerület lakosságára életkor, nem és iskolázottság szerint reprezentatív.

Fotó: Publicus Intézet. Forrás: Telex.hu

Sokatmondó, hogy még a biztos ellenzéki választók, valamint az előválasztási részvételi szándékukat biztosra kifejezők 35 százaléka egyik jelöltet sem támogatná.

Az összes kormányváltó válaszadót figyelembe véve, pedig nagyobb a jelöltek elutasítottsága, mint bármelyik támogatottsága.

Korábban megírtuk, hogy négy külön felmérés adatai szerint rendkívül gyér érdeklődés kíséri az “ellenzéki előválasztásnak” elnevezett kampányt. Egyelőre az látszik a kutatásokból, hogy nagyon alacsony lesz majd a részvétel, és csak a “hardcore kormányellenes szavazók B-közepe” mozdul meg majd jó esetben.

Mindezek ellenére a rasszista és homofób múltjával szembenézett, jobbikos Tóth Péter nagyon magabiztosan nyilatkozott a Szegedmának: úgy véli, a tapasztalat mellette szólhat.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Második nap: Ákos is SZIN-re lépett

Következő sztori

Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapott Kothencz János