Gyalog menekült tovább az embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kilenc külföldi volt annak a férfinak a furgonjában a héten, akinek indítványozta a letartóztatását a Szegedi Járási Ügyészség.

Hétfő délután egy Bács-Kiskun megyei mellékúton szlovák rendszámú kistehergépkocsit vezetett a gyanúsított, akit a rendőrök közúti ellenőrzés alá akartak vonni. A férfi észlelte a rendőri jelzést, azonban megállás nélkül továbbhajtott. Csongrád-Csanád megyébe érve az általa szállított, és korábban a szerb-magyar államhatárt illegálisan átlépő utasait kiszállította, majd a járművet hátrahagyva ő is elmenekült.

A rendőrség munkatársai hamarosan 1 fő afgán, valamint 8 fő bangladesi állampolgárt fedeztek fel a helyszín közelében, egy erdőben, akik sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A gyanúsítottat végül másnap, a reggeli órákban, Kelebia határában gyalogosan fogták el.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Előző sztori

Szabó reakciója az elfogatóparancsra: „Sok hűhó semmiért…”

Következő sztori

Az ősi rivális ellen kezd a Szeged-Csanád GA