Illegális bevándorlás

Gyalog menekült tovább az embercsempész

Gyalog menekült tovább az embercsempész

2021. július 1., csütörtök
Gyalog menekült tovább az embercsempész

Kilenc külföldi volt annak a férfinak a furgonjában a héten, akinek indítványozta a letartóztatását a Szegedi Járási Ügyészség.

Hétfő délután egy Bács-Kiskun megyei mellékúton szlovák rendszámú kistehergépkocsit vezetett a gyanúsított, akit a rendőrök közúti ellenőrzés alá akartak vonni. A férfi észlelte a rendőri jelzést, azonban megállás nélkül továbbhajtott. Csongrád-Csanád megyébe érve az általa szállított, és korábban a szerb-magyar államhatárt illegálisan átlépő utasait kiszállította, majd a járművet hátrahagyva ő is elmenekült.

A rendőrség munkatársai hamarosan 1 fő afgán, valamint 8 fő bangladesi állampolgárt fedeztek fel a helyszín közelében, egy erdőben, akik sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A gyanúsítottat végül másnap, a reggeli órákban, Kelebia határában gyalogosan fogták el.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján tartandó ülésen fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.