Politika

Botkáék megszabadulnának a Cserepes sori piactól, mégis költenek rá!

Botkáék megszabadulnának a Cserepes sori piactól, mégis költenek rá!

2021. július 22., csütörtök
Botkáék megszabadulnának a Cserepes sori piactól, mégis költenek rá!

Miután a városvezetés bezáratta a Cserepes sori piacot, váratlanul elkezdett költeni rá: először újrabetonozta, most pedig egy, a közelében található ingatlant is felvásárol.

Kevés, de említésre méltó témák voltak terítéken a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság szerda reggeli ülésén. Az egyik a Cserepes sori piac volt, melynek kapcsán újabb érdekességek merültek fel: egy, a piac közelében található magántulajdonban álló lakást vásárol meg az önkormányzat. A Bizottság elnöke, Tápai Péter elmondása és a lapunk birtokába jutott határozat szerint a az ingatlant azért kell felvásárolnia a városnak, hogy az Antiszegregációs Tervet végrehajtsák. Tápai viszont továbbra sem érti, miért költ a város a piacra, ha meg akar tőle szabadulni.

A határozatban az áll, hogy a tulajdonos 9 millió forintért kívánja átruházni az ingatlan tulajdonjogát az Önkormányzatra. Tápai szerint azonban az ingatlan nem rendelkezik értékbecsléssel, azaz nincs hivatalos formában alátámasztva, hogy valóban annyit ér – vagy épp annyit sem.

További érdekesség, hogy a képviselő szerint az ingatlan korábban is már az önkormányzat tulajdonában állt, mielőtt magánkézbe került volna, vagyis most visszavásárolják. Azonban azt sem tudni, hogy korábban mennyiért adták el.

A Piac bezárásáról és az utána történtekről korábban mi is írtunk, nemrégiben pedig a közgyűlésen is több alkalommal felvetette a kérdést az ellenzék.

Az ügyben megkerestük az Önkormányzatot, amint választ kapunk, beszámolunk róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.