Botkáék megszabadulnának a Cserepes sori piactól, mégis költenek rá!

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miután a városvezetés bezáratta a Cserepes sori piacot, váratlanul elkezdett költeni rá: először újrabetonozta, most pedig egy, a közelében található ingatlant is felvásárol.

Kevés, de említésre méltó témák voltak terítéken a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság szerda reggeli ülésén. Az egyik a Cserepes sori piac volt, melynek kapcsán újabb érdekességek merültek fel: egy, a piac közelében található magántulajdonban álló lakást vásárol meg az önkormányzat. A Bizottság elnöke, Tápai Péter elmondása és a lapunk birtokába jutott határozat szerint a az ingatlant azért kell felvásárolnia a városnak, hogy az Antiszegregációs Tervet végrehajtsák. Tápai viszont továbbra sem érti, miért költ a város a piacra, ha meg akar tőle szabadulni.

A határozatban az áll, hogy a tulajdonos 9 millió forintért kívánja átruházni az ingatlan tulajdonjogát az Önkormányzatra. Tápai szerint azonban az ingatlan nem rendelkezik értékbecsléssel, azaz nincs hivatalos formában alátámasztva, hogy valóban annyit ér – vagy épp annyit sem.

További érdekesség, hogy a képviselő szerint az ingatlan korábban is már az önkormányzat tulajdonában állt, mielőtt magánkézbe került volna, vagyis most visszavásárolják. Azonban azt sem tudni, hogy korábban mennyiért adták el.

A Piac bezárásáról és az utána történtekről korábban mi is írtunk, nemrégiben pedig a közgyűlésen is több alkalommal felvetette a kérdést az ellenzék.

Az ügyben megkerestük az Önkormányzatot, amint választ kapunk, beszámolunk róla.

Előző sztori

Századvég: elsöprő a kiskorúakat célzó szexuális propaganda elutasítottsága

Következő sztori

Újra Pont Ott Parti: ma hirdetik ki a felsőoktatási ponthatárokat