Politika

Lemondhatott Szegeden a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester

Lemondhatott Szegeden a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester

2020. március 5., csütörtök
Lemondhatott Szegeden a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester

Több városházi forrásunk szerint lemondott posztjáról Szécsényi Rózsa. UPDATE: cáfol a városháza.

Szécsényi Rózsát igen intim keretek között kérte fel Botka László gazdasági alpolgármesternek. Erről maga Szécsényi mesélt Botka László újságjának. "Igen, ott a dolgozószobájában, hétfőn (kért fel). Összeírtam a terveimet, elképzeléseimet Tápéról és Baktóról, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket akár már másnap el lehet kezdeni, ám azon a megbeszélésen kiderült, többen, másban is gondolkodik. Akkor ott kért meg, hogy vállaljam el a gazdasági alpolgármesteri pozíciót. Benne voltam az előző ciklus pénzügyi bizottságában, de nem gondoltam, hogy ebben gondolkodik.

Meglepetésként ért a feladat, és meglepetés volt a hatalmas bizalom.

A beszélgetésen egyik pillanatról a másikra kijelentette, „törvényi kötelezettségemnél fogva megkérlek arra, legyél Szeged gazdasági alpolgármestere!” Visszakérdeztem: „Viccelsz?!” És azt mondta, „nem, teljesen komolyan gondolom”. Azt mondta, úgy ismert meg, hogy határozott vagyok, jártas vagyok a pénzügyekben" - áradozott a polgármester lapjában tavaly október végén. A lemondását két megbízható, de nem hivatalos városházi forrás is megerősítette, ennek ellenére keressük az önkormányzatot hivatal álláspontért, és hivatalos megerősítés (vagy cáfolat) miatt. Keressük Szécsényi Rózsát is, de eddigi próbálkozásaink kudarccal végződtek, viszont nem adjuk fel. Felhívtuk a városházát is, ahol Szabó C. Szilárd, aszeged.hu és a Szegedi Tükör kiadásért és szerkesztésért felelős szerkesztő vette fel a telefont, aki azonban nem volt hajlandó szóban válaszolni, azt kérte, hogy e-mailben küldjük el kérdéseinket. Ezt megtettük, innentől kezdve bízunk benne, hogy minél előbb válaszolni fognak. Amint részletesebb információk birtokába kerülünk, frissítjük a cikket. Az alpolgármester lemondása

nem lenne példa nélküli, ugyanis így tett Botka László korábbi helyettese

, Solymos László is.

UPDATE: cáfol a városháza

Az önkormányzat válaszlevelében cáfolta a hírt, miszerint lemondott tisztségéről Szécsényi Rózsa. Ennek ellenére több, megbízható forrásunk továbbra is azt állítja, hogy lemondott a gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. Arról is felröppent egy hír, miszerint Szentgyörgyi Pál visszahívását terezi a városvezetés.

Volt már ilyen

Annak idején Mózes Ervin nyugdíjba vonulását is

lapunk írta meg elsőként

. Eleinte ugyanígy cáfolt a városháza, néhány héttel később azonban bejelentették az egykori címzetes főjegyző nyugdíjba vonulását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.