Ellenzék: folyamatos vezetési és bizalmi válság van a szegedi városházán

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Napnál világosabban látszik, hogy míg korábban a DK tűntelőnyösebb szövetségesnek a polgármester számára, addig a baloldali előválasztások közeledtével Botka egyre inkább a Momentumot, a Párbeszédet és az MSZP-t igyekszik helyzetbe hozni - reagálta a gazdasági alpolgármester lemondása kapcsán a szegedi Fidesz sajtóközleményében.

A szerdai nap talán legfontosabb híre Szegeden, hogy Szécsényi Rózsa két év után távozik a gazdasági alpolgármesteri poszttól – ahogy azt a SzegedMa megírta elsőként.

Bár távozásának hivatalos okait nem ismerjük, nem kizárt, hogy az SZKT ügyének is köze van hozzá. A Párbeszéd politikusa, Kovács Tamás kerül a megüresedő székbe – erősítette meg értesülésünket Botka László.

Az alpolgármester lemondását a szegedi Fidesz sem hagyta szó nélkül. Mint azt közleményükben írják, “ez az eset is azt igazolja, hogy Botka László Szeged kiszámítható, stabil működtetése helyett mindig pillanatnyi hatalmi érdekeinek megfelelően cselekszik”.

A párt szerint

“a Napnál világosabban látszik az is, hogy míg korábban a DK tűnt előnyösebb szövetségesnek a polgármester számára, addig a baloldali – döntő részben alkukkal körülbástyázott – előválasztások közeledtével Botka egyre inkább a Momentumot, a Párbeszédet és az MSZP-t igyekszik helyzetbe hozni. Ehhez képest Szeged városának felelős vezetőkre lenne szüksége, nem pedig pártkatonákra”

– közölte az ellenzék.

“Bizalmi válság” és “politikai zsákmány”

A közleményben azt írták: “a gyakori személycserék jól mutatják, hogy folyamatos vezetési és bizalmi válság van a városházán, és már rég nem az emberek szaktudása, pusztán csak a politikai zsákmány számít. Szeged többet érdemel annál, hogy háttéralkudozásokra használják fel a hivatali pozíciókat.

Szeged megérdemelne végre egy tisztességes, szakszerű vezetést, de ezeket a követelményeket jó ideje figyelmen kívül hagyja a polgármester és a köre”

– közölték.

Előző sztori

Új nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor a Kormányinfón

Következő sztori

Nemesi Pál: Elkészült a harmadik szegedi híd megvalósíthatósági tanulmánya!