Politika

Ellenzék: folyamatos vezetési és bizalmi válság van a szegedi városházán

Ellenzék: folyamatos vezetési és bizalmi válság van a szegedi városházán

2021. június 10., csütörtök
Ellenzék: folyamatos vezetési és bizalmi válság van a szegedi városházán

A szerdai nap talán legfontosabb híre Szegeden, hogy Szécsényi Rózsa két év után távozik a gazdasági alpolgármesteri poszttól - ahogy azt a SzegedMa megírta elsőként.

https://szegedma.hu/2021/06/tavozhat-szeged-gazdasagi-alpolgarmestere-parbeszedes-ulhet-a-helyere

Bár távozásának hivatalos okait nem ismerjük, nem kizárt, hogy az SZKT ügyének is köze van hozzá. A Párbeszéd politikusa, Kovács Tamás kerül a megüresedő székbe - erősítette meg értesülésünket Botka László.

Az alpolgármester lemondását a szegedi Fidesz sem hagyta szó nélkül. Mint azt közleményükben írják, "ez az eset is azt igazolja, hogy Botka László Szeged kiszámítható, stabil működtetése helyett mindig pillanatnyi hatalmi érdekeinek megfelelően cselekszik".

A párt szerint

"a Napnál világosabban látszik az is, hogy míg korábban a DK tűnt előnyösebb szövetségesnek a polgármester számára, addig a baloldali - döntő részben alkukkal körülbástyázott - előválasztások közeledtével Botka egyre inkább a Momentumot, a Párbeszédet és az MSZP-t igyekszik helyzetbe hozni. Ehhez képest Szeged városának felelős vezetőkre lenne szüksége, nem pedig pártkatonákra"

- közölte az ellenzék.

"Bizalmi válság" és "politikai zsákmány"

A közleményben azt írták: "a gyakori személycserék jól mutatják, hogy folyamatos vezetési és bizalmi válság van a városházán, és már rég nem az emberek szaktudása, pusztán csak a politikai zsákmány számít. Szeged többet érdemel annál, hogy háttéralkudozásokra használják fel a hivatali pozíciókat.

Szeged megérdemelne végre egy tisztességes, szakszerű vezetést, de ezeket a követelményeket jó ideje figyelmen kívül hagyja a polgármester és a köre"

- közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.