Balhé

Robot módba kapcsolva dobta ki lapunkat a szegedi önkormányzat sajtófőnöke Karikó Katalin programjáról

Robot módba kapcsolva dobta ki lapunkat a szegedi önkormányzat sajtófőnöke Karikó Katalin programjáról

2021. május 20., csütörtök
Robot módba kapcsolva dobta ki lapunkat a szegedi önkormányzat sajtófőnöke Karikó Katalin programjáról

Amint azt már tegnap megírtuk, piti politikai bosszú-ügybe keverték Botka Lászlóék a ma élő leghíresebb magyart, Karikó Katalint. A professzor asszony, aki örül, hogy itthon lehet, mit sem tud az egészről.

https://szegedma.hu/2021/05/piti-politikai-bosszu-ugybe-kevertek-kariko-katalint-botka-laszloek

Az előzmények

Karikó Katalin több napos látogatása előtt a Városháza sajtóosztálya egy erősen megszűrt és cenzúrázott sajtólistára kiküldte a több napos eseménysorozat forgatókönyvét. Lapunkat nem értesítették, de sebaj, ezen az elmúlt években is átléptünk; most is így tettünk. Regisztráltunk az eseményre, ahogy kell, majd szerda reggel megérkeztünk a Városházára, ahol a portás közölte, hogy nem mehetünk be, mert “nem vagyunk a listán”. Nem hatotta meg az sem, hogy regisztráltunk; “a SzegedMa nem mehet be” – hajtogatta a szerencsétlen, akinek lehet, hogy a munkahelye bánta volna, ha kollégánk mégis rámenősebb, megjelenik az eseményen; netán még élő közvetítésben is bemutatja, hogyan bánnak a sajtóval valójában Szegeden!

Az akció élesben

Gondoltuk, ma újabb próbát teszünk: hiszen ma is több sajtónyilvános eseménye volt Karikó Katalinnak a városban. Már a legelső programon fennakadtunk azonban, a Városháza sajtófőnöke nem engedte be stábunkat a Radnóti Miklós gimnáziumba.

Naívan azt gondoltuk, a Móra Ferenc Múzeum látogatásánál már szerencsénk lesz, mert mi baj lenne abból, ha pár fotót készítenénk a neves professzorról. Nem lett szerencsénk! Kitessékeltek bennünket a sajtónyilvános eseményről, miközben Szabó C. Szilárd robot üzemmódba kapcsolt, és ugyanazt a félmondatot hajtogatta csak - érdemben nem válaszolva kérdéseinkre:

Már az önkormányzati cenzúra is kevés – Szintet lépett a piti és sunyi trükközés

Erre a sunyi trükkre nem számítottunk, hogy még Karikó Katalin érkezéséből is – aminek politikamentes eseménynek kellene lennie – megpróbálja kirekeszteni az egyébként cenzúrában előszerettel utazó városvezetés, illetve városháza a sajtó egy részét. Azt a részét, amelyik nem csak dicsőíteni akarja Botka Lászlót és a városvezetést, hanem időnként kritikával is illeti, nem alaptalanul.

Nem magunk miatt keseredtünk el ezen az egészen, hanem azért, mert egy világhírű magyar professzort kevertek bele egy piti politikai játszmába Botka Lászlóék úgy, hogy arról Karikó Katalinnak fogalma sem volt. Ő csak örül, hogy otthon lehet.

A szegedi városvezetés nem győzi hangsúlyozni, hogy Szeged a legszabadabb magyar város, itt mindenkinek szabad véleménye lehet. Egészen addig, ameddig az ugyanaz, mint Botka Lászlóé – de ez utóbbit már nem teszik hozzá. Ha netán valakinek más a véleménye, akkor abból csak lejárató sajtóhadjárat, kirekesztés, megbélyegzés lesz; mint ahogy ezt látni lehetett számtalan alkalommal korábban. És most is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.