A Fővárosi Törvényszék szerint is jogszerűtlen a Klubrádió pályázata

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fővárosi Törvényszék súlyos önellentmondásokat állapított meg Klubrádió Zrt. által benyújtott rádiós pályázati ajánlatában - írja a Media1. Ráadásul a jogszerűtlen pénzügyi helyzetre a vállalat könyvvizsgálója is figyelmeztetett.

A Médiatanács jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati kiírás alapján járt el, mikor úgy döntött, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a Budapest FM 92,9 Mhz rádiós pályázatból.

A Klubrádiónak tehát viselnie kell a perköltséget, habár továbbra is jogorvoslatot kérvényezhetnek a Kúriánál. Ez várhatóan be is fog következni, azonban a médiavállalat többségi tulajdonosa, Arató András

az ítélethirdetéskor elhagyta a tárgyalótermet, a Media1-nek pedig azt mondta: csak saját munkatársainak hajlandó nyilatkozni.

Dr. Rácz Krisztina, a bírói tanács elnöke hangsúlyozta, hogy ha egy cég saját tőkéje negatív, az nem felel meg a törvény kereteinek. Ezt azonban a vállalat könyvelője is már megállapította régebben. A Médiatanácsának a pályázat benyújtásakor érvényes állapot alapján kellett meghoznia határozatát, valamint a rendelkezésére álló közhiteles nyilvántartásokból, tényekből. Ezek alapján pedig, ahogy ezt mi is korábban megírtuk, a Klubrádió saját tőkéje legalább 400 milliós mínuszban volt.

Ellentmondásosak voltak továbbá a Reggeli Gyors című műsor formanyomtatványában feltüntetett adatok: egyszer 187 percesnek, másszor 55 percesnek jelölte meg a műsor ismétlését. A Kovátsműhely című műsorban is 5 perc eltérés van az ajánlattételhez képest, a bíróság szerint pedig már 1 perc eltérés is kizáráshoz vezet.

Arató András, az ígéretéhez hűen, a saját orgánumán reagált a történtekre.

Szerinte ma Magyarországon nincs tisztességes bíráskodás, csak pártszolgálat.

Ráadásul az alperes jogi képviselőjét is több ízben szidta: egyszer, mert szerinte a rádió valójában nem is számít a hallgatók támogatására, másodszor pedig, mert egyszer véletlenül Arató Györgynek hívta – amiért a képviselő bocsánatot kért.

Előző sztori

Kézilabda Eb: nehéz csoportba került a magyar válogatott

Következő sztori

Továbbra is száz fölött a napi halottak száma