Közélet

"Maszatoló, a tényeket figyelmen kívül hagyó publicisztikával" védik Botka elítélt embereit - Tápai szerint

"Maszatoló, a tényeket figyelmen kívül hagyó publicisztikával" védik Botka elítélt embereit - Tápai szerint

2021. március 4., csütörtök
"Maszatoló, a tényeket figyelmen kívül hagyó publicisztikával" védik Botka elítélt embereit - Tápai szerint

Nem csak nekünk tűnt fel, hogy meglepő alpárisággal sértegetett Botka László újságja egy önkormányzati képviselőt, közpénzen, hanem magának a képviselőnek is.

https://szegedma.hu/2021/03/kilog-a-hatalom-sggebol-gati-peter-es-hozong

Tápai Péter, a szegedi Fidesz frakcióvezetője közleményben kéri ki magának ezt a stílust, de ami ennél fontosabb, harmadjára is felszólította a város polgármesterét, hogy végre szánja el magát és hozzon döntést elítélt munkatársai miatt.

Mutatjuk a frakcióvezető közleményét.

"A tegnapi sajtótájékoztatómon – melyen a VIP-parkolóügy elítéltjeinek eltávolítását követeltem a városházi és városi céges pozíciókból -, elhangzottakra nem érkezett érdemi válasz az önkormányzattól, helyette egy maszatoló, a tényeket teljes mértékben figyelmen kívül hagyó publicisztikára futotta a közpénzből eltartott szegedi lakájmédiától.

Ugyanakkor a szeged.hu skriblere első kézből tájékozódhatott volna, ha személyesen megjelenik sajtótájékoztatómon és meghallgatja az általam elmondottakat, ahelyett, hogy szerkesztősége csendjében kitalációkat kopogtat be billentyűzetén.

Mindenesetre, ahogy eddig, úgy a jövőben is örömmel várjuk az önkormányzati média képviselőit sajtótájékoztatóinkra, hátha talán egyszer sikerül megírniuk a valóságot.

Végezetül, immáron harmadjára szólítjuk fel Botka Lászlót, hogy tegyen hathatós lépéseket az elítélt Kalmár Gábor és Mózes Ervin elmozdítására!

Tápai Péter, a Szegedi Fidesz frakcióvezetője"

40 milliós kárt okoztak

Amint arról a SzegedMa beszámolt, jogerősen is elítélték a VIP-parkolóügy miatt Botka László kollégáit! A Szegedi Közlekedési Társaság Kft. korábbi ügyvezetőjét és a parkolási üzletág egykori vezetőjét 2 millió; Szeged egykori címzetes főjegyzőjét 2 millió 250 ezer; Botka László polgármester kabinetfőnökét 1,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A vádlottak ezzel mintegy 40 millió forint kárt okoztak a szegedi parkolási rendszert üzemeltető önkormányzati cégnek

– közölte a bíróság.

Az elmarasztaló, jogerős ítéletnek mindeddig nem lettek komoly következményei: mindannyian pozícióban maradhattak Szegeden. Annak ellenére, hogy papírjuk van arról, hogy megkárosították a várost - hangsúlyozta már korábban is az ellenzék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.