“Maszatoló, a tényeket figyelmen kívül hagyó publicisztikával” védik Botka elítélt embereit – Tápai szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem csak nekünk tűnt fel, hogy meglepő alpárisággal sértegetett Botka László újságja egy önkormányzati képviselőt, közpénzen, hanem magának a képviselőnek is.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz frakcióvezetője közleményben kéri ki magának ezt a stílust, de ami ennél fontosabb, harmadjára is felszólította a város polgármesterét, hogy végre szánja el magát és hozzon döntést elítélt munkatársai miatt.

Mutatjuk a frakcióvezető közleményét.

“A tegnapi sajtótájékoztatómon – melyen a VIP-parkolóügy elítéltjeinek eltávolítását követeltem a városházi és városi céges pozíciókból -, elhangzottakra nem érkezett érdemi válasz az önkormányzattól, helyette egy maszatoló, a tényeket teljes mértékben figyelmen kívül hagyó publicisztikára futotta a közpénzből eltartott szegedi lakájmédiától.

Ugyanakkor a szeged.hu skriblere első kézből tájékozódhatott volna, ha személyesen megjelenik sajtótájékoztatómon és meghallgatja az általam elmondottakat, ahelyett, hogy szerkesztősége csendjében kitalációkat kopogtat be billentyűzetén.

Mindenesetre, ahogy eddig, úgy a jövőben is örömmel várjuk az önkormányzati média képviselőit sajtótájékoztatóinkra, hátha talán egyszer sikerül megírniuk a valóságot.

Végezetül, immáron harmadjára szólítjuk fel Botka Lászlót, hogy tegyen hathatós lépéseket az elítélt Kalmár Gábor és Mózes Ervin elmozdítására!

Tápai Péter, a Szegedi Fidesz frakcióvezetője”

40 milliós kárt okoztak

Amint arról a SzegedMa beszámolt, jogerősen is elítélték a VIP-parkolóügy miatt Botka László kollégáit! A Szegedi Közlekedési Társaság Kft. korábbi ügyvezetőjét és a parkolási üzletág egykori vezetőjét 2 millió; Szeged egykori címzetes főjegyzőjét 2 millió 250 ezer; Botka László polgármester kabinetfőnökét 1,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A vádlottak ezzel mintegy 40 millió forint kárt okoztak a szegedi parkolási rendszert üzemeltető önkormányzati cégnek

– közölte a bíróság.

Az elmarasztaló, jogerős ítéletnek mindeddig nem lettek komoly következményei: mindannyian pozícióban maradhattak Szegeden. Annak ellenére, hogy papírjuk van arról, hogy megkárosították a várost – hangsúlyozta már korábban is az ellenzék.

Előző sztori

Továbbra is kifogásolt a levegő minősége Szegeden

Következő sztori

Most sajnos helyzet van – ismerte el Müller Cecília