Vélemény

Kilóg a hatalom s*ggéből Gáti Péter, és hőzöng!

Kilóg a hatalom s*ggéből Gáti Péter, és hőzöng!

2021. március 4., csütörtök
Kilóg a hatalom s*ggéből Gáti Péter, és hőzöng!

Én nem tudom, ki az a Gáti Péter, mert csak egy arctalan név az önkormányzat üzenőfüzetében. Azt se tudom, hogy létezik-e egyáltalán; vagy csak valamelyik Botka-kápó sokadik fedőneve. Lényegtelen! Ami biztos: Gáti Péter becsusszant a hatalom seggébe, és ott olyan jó meleg van, hogy nem is akar kijönni. Annyi ideje lebzsel már ott, hogy igazából talán nem is tudna kimászni, akkor sem, ha netán akarna, mert hozzánőtt a fenékhez és a kígyózó belekhez. Összenőtt, ami összetartozik – szokták mondani. Ezért annyira futja csak tőle, hogy félig kimerészkedik a fényre, és ilyenkor megszédülve a tiszta és friss levegőtől, hőzöng egy kicsit, illetve sérteget. Mert ilyen „ember” ő. Majd visszamászik.

Gáti Péter tegnap megint előmászott a lyukból sértegetni. Ezúttal Tápai Pétert, akiről azt találta mondani, hogy ne a szája járjon. Fizesse vissza ő a VIP parkolóbérletek árát, ha annyira hiányzik Tápainak az a 40 millió, amit Botka kollégái elosztogattak fűnek-fának, ezzel kárt okozva a városnak, és amiért jogerősen is elítélték őket. Meg egyébként is, adja vissza azt a 10 milliárdot, amit a kormány elvett Szegedtől. Szóval onnan a segg végéből, félig kilógva és hadonászva handabandált egy keveset Gáti, aztán visszabújt a sötét melegbe.

Arra gondoltam, ideje lenne Gáti Péternek tudnia a valóságról is, mert ott bent csak a bűz és a sötét jut el hozzá. És ez így nincsen rendjén, még akkor sem, ha neki ez jó és ebben érzi igazán jól önmagát, mert végre otthonra talált.

Százmilliárdok érkeztek Szegedre ettől a g*ci kormánytól

Kezdjük azzal, hogy zseniálisan gazdálkodó főnökét Orbán Viktor szabadította meg 28 milliárdos adóssághegytől. Majd a „geci kormány” adott Szegednek 70 milliárdot a Modern Városok Programra, amiből végre épülhetett és szépülhetett Szeged, hiszen erre nem igen volt ideje Botka úrnak korábban. Aztán érkezett további 70 milliárd a városba, ezúttal a lézerközpontra. Jutott idő arra is, hogy egy 3,6 milliárdos megállapodás során új munkahelyek legyenek a városban: jó volt akkoriban és azóta is szoftverfejlesztőnek lenni Szegeden.

Majd a kormány döntött arról is, hogy biztosítja az építőipari árak emelkedése miatt bizonytalanná vált uszodaépítéshez szükséges többletforrást, így összesen 16 milliárdot vágtak Szegdhez, hogy legyen végre egy méltó sportuszodája is a városnak.

120 milliárd forint landolt továbbá Szegeden, a vidéki városok között a legnagyobb kormányzati támogatás, hogy Botka László tovább fejleszthesse Szegedet, és szidhassa eközben a kormányt. Van miből! És nyugodtan ide sorolhatjuk azt a 71 milliárdot is, amiből a tramtrain elkészül, tovább növelve ezzel Szeged régióközponti szerepét.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe.

Tehát ameddig ideje nagy részében valszínűleg Gáti békésen szundikál a sötét, meleg, nyálkás bélben, addig Szegedet kistafíngúrozza a kormány. Sőt, ha nagyon a számok mélyére néznénk, akkor még az is előfordulhat, hogy még Gáti Pétert is a kormány fizeti, miközben ő a segg mélyén tölti a mindennapjait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.