/

Csak a neki kedves mondatokat emelte ki Mihálik Edvin

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A SzegedMa egyik cikkével akart ütni Nemesi Pálon a Momentum fiatal politikusa, de elhallgatta azokat a részeket az írásból, amelyek róla szólnak. Nem véletlenül. 

Nagyon kétségbe lehet esve Mihálik Edvin, ha már a SzegedMa egyik cikkére hivatkozva próbál ütni egyet Nemesi Pálon. Posztjából is látszik, hogy

a Momentum fiatal politikusának fogalma sincs a média működéséről, és elképzelni sem tudja, milyen az, ha egy lap szabadon ír. És nem úgy, hogy kötelező szépeket és jókat írnia a kinézett potentátokról, akkor is, ha nagy hülyeséget csinálnak, amit sokan szóvá is tesznek.

Lapunk két részes cikkben elemzi a közösségi média szegedi sajátosságait. Az első részben a város politikai szereplőit néztük meg, a második részben a politikusok háttér-támogatói oldalait mutatjuk majd be, amelyekhez látszólag semmi közük nincs; pedig nagyon is. Ez utóbbi lesz a cikksorozat “komolyabb” része, számos meglepetéssel.

Cikkünk első részében írunk Nemesi Pál közösségi oldaláról is, de persze nem csak az övéről; másokéról is.

Mihálik csak a neki fontos részekre hivatkozik

Mihálik viszont cikkünk 99,9%-át kifelejtve, egyetlen mondatot ragad ki ebből, és próbál építeni eköré egy “minikampányt”, amely az ő világában már arról szól, hogy “Nemesi Pált már a saját pártja is lesajnálja. Még a Fideszben is úgy látják: a milliárdos kormánybiztos 2 éve a semmiről beszél”.

Természetesen cikkünk nem erről szólt, mert egyetlen szereplőnket sem a teljesítménye, munkája alapján elemeztünk, hanem a közösségi oldalának tartalma, “szórakoztató-faktora” és eredményessége szerint. Ami nem ugyanaz! Előbbi ugyanis valós teljesítmény; utóbbi pedig csak marketing, kommunikáció és illúzió. És bár fontos illúzió, de mégis csak az, nem pedig A valóság.

A Momentumos politikus viszont kifelejtette cikkünk sajátos promóciójából a rá vonatkozó részeket. Ez érthető, hiszen a számokat nézve ő ugyanis lényegesen gyengébben teljesít a közösségi oldalon, mint például Nemesi Pál; és lényegesebben kevesebb követője is van; ráadásul még a szegedi ellenzéki szereplők csaknem mindegyike ráver követőszámban a fiatal politikusra. Ez pedig korát, szerepét és politikai céljait, vágyait tekintve közel sem siker. Sőt!

Előző sztori

Visszaváltás helyett két nappal meghosszabbította a bérletek érvényességét az SZKT

Következő sztori

Matteo Salvini: a budapesti találkozón a jövőbeli Európa értékeit fektetik le