Közélet

Lezáratná nyár végéig a rakpartot minden hétvégén a szegedi Momentum

Lezáratná nyár végéig a rakpartot minden hétvégén a szegedi Momentum

2020. június 17., szerda
Lezáratná nyár végéig a rakpartot minden hétvégén a szegedi Momentum

Mihálik Edvin, a Zöld város programért felelős tanácsnok azt szeretné, ha július eleje és augusztus vége között hétvégente lezárnák a Huszár Mátyás rakpartot az autóforgalom elől.

Mihálik szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, négypontos javaslatcsomagot nyújt be a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elé annak érdekében, hogy a rakpart Szeged új kulturális és közösségi központja lehessen.

Íme, Mihálik Edvin négypontos javaslatcsomagja:

  • Zárják le a rakpartot az autóforgalom elől július 1. és augusztus 31. között minden hétvégére és adják át a gyalogos- és kerékpáros forgalom részére.
  • A jövőben a Széchenyi tér helyett a rakpart legyen a fesztiválok helyszíne. A Széchenyi téren egy napnál hosszabb fesztivál csak a Borfesztivál és a karácsonyi vásár legyen.
  • Tiltsák be a szegedi fesztiváloknál az egyszer használatos műanyagokat annak érdekében, hogy csökkenthessük az itt felhalmozódó műanyag hulladék mennyiségét.
  • Tegyék készpénzmentessé a szegedi fesztiválokat, azokon csak bankkártyával, mobillal vagy a rendezvények idejére kiadott pénzfeltöltős kártyával lehessen vásárolni.
Mihálik Edvin a nyári hétvégékre lezáratná a rakpartot az autóforgalom elől (Fotó: Sándor Judit)

Na és mi lesz a nagyszabású tervekkel?

Az önkormányzati választási kampány során a jelenlegi városvezetés

meglehetősen vakmerő látványtervekkel

rukkolt a

Tisza Szeged főutcája

projekttel kapcsolatban. Botkáék többek között egy „Y” alakú feljárót és egy félkör alakú, beton kilátóhidat álmodtak meg a várost átszelő folyóra.

Mihálik Edvin lapunk kérdésére elmondta, a látványtervek távlati célok, jelenleg az igények felmérése zajlik. – Ezek egy ötéves terv keretein belül valósulhatnak meg, a tervezési munkálatok hamarosan megindulnak. Jelenleg az elsődleges szempont az, hogy felmérjük, a szegediekben megvan-e az igény arra, hogy kulturális és közösségi központként működjön a rakpart – fogalmazott a politikus. Hozzátette, egyelőre próbajelleggel szeretnék lezárni a rakpartot.

Ne szemeteljünk!

Az utóbbi hetekben leginkább

a magukról megfeledkező fiatalok miatt folyamatosan újratermelődő szeméthegyek kapcsán

foglalkoztunk a Huszár Mátyás rakparttal. Mihálik Edvin ezzel kapcsolatban azt mondta, arra kéri a szegedieket, hogy felelősségteljesen szórakozzanak és vigyázzanak a rakpart tisztaságára.

Íme az ultrarövid sajtótájékoztatóról készült videónk:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.