Február végén újra vonat közlekedik Szeged és Hódmezővásárhely között

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tram-train beruházáshoz kapcsolódóan hamarosan befejeződik a vonatközlekedést érintő felújítás a Szeged és Hódmezővásárhely közötti pályaszakaszon, ezért február 22-től ismét teljes útvonalon közlekedhetnek a vonatok Szeged­ és Békéscsaba között. Akkortól már nem kell pótlóbuszokra szállni Szeged és Hódmezővásárhely között, ahogyan 2018 áprilisa óta kellett.

A Szeged–Hódmezővásárhely–Békéscsaba vonalon a vonatok a menetrendben meghirdetettek szerint közlekednek majd, a korábban már megszokott csatlakozási rendszer megtartásával Szegeden, Békéscsabán és Orosházán, valamint továbbra is Hódmezővásárhelyi Népkert állomáson biztosítanak átszállást Szentes felé.

Teljesen megújult a Hódmezővásárhely Népkert állomás is.

Mint azt korábban megírtuk, a Hódmezővásárhely és Békéscsaba közti szakasz felújításának tervezése idén kezdődött, néhány éven belül az szakasz is teljesen megújul majd.

ÚJ SINEKEN NAGYOBB SEBESSÉGGEL

Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert között 22 kilométeren fektettek le síneket, ahol a vasútüzem megkövetelte, ott második vágány is épült, ágyazat- és tereprendezési munkákat is végeztek, szabályozták a váltókat és a vágányokat, jelenleg pedig folyamatban van még a biztosítóberendezés kiépítésének befejező fázisa. Ez a pályaszakasz 100 km/h-s megengedett sebességre lesz alkalmas a szükséges hatósági eljárások lefolytatása után. Hódmezővásárhelyen új villamosvonalat építettek ki, öt megállóval, egy villamos végállomással Hódmezővásárhely nagyállomáson, valamint – a menetrend pontosabb tarthatósága érdekében – forgalmi kitérőkkel.

Szeged és Békéscsaba között a teljes vonalon M41-es dízelmozdonyok közlekednek – az utasforgalom mértékétől függően – 2-3 kocsival. A tram-train első három szerelvény 2021. szeptember végén állhat forgalomba Hódmezővásárhely és Szeged között.

Előző sztori

Ismét egyre több fertőzöttet szűrnek ki Csongrád-Csanádban

Következő sztori

Tápai Péter szerint körvonalazódik a megoldás a Cserepes sori piac ügyében