Elfogták az öt hónapos kislány haláláért felelős férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek hanyagsága az élettársa kislánya halálához vezetett - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott élettársa tizenéves kora óta fogyasztott kábítószert, amelyet harmadik terhességének idejére felfüggesztett. A nő a gyermek két hónapos korát követően felhagyott az anyatejes táplálással és ismét rendszeres kábítószerfogyasztóvá vált.

A nőt a vádlott látta el kábítószerrel a bűncselekményt megelőző időszakban. A vádlott és az élettársa 2018. január 18-án egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg, ahova magukkal vitték a nő öt hónapos gyermekét is. Szintén magukkal vittek a férfi által beszerzett amfetamin tartalmú kábítószert is, közös fogyasztás céljából.

Délután öt óra körül a vádlott és az élettársa

a por állagú amfetamin tartalmú kábítószert figyelmetlenségükből adódóan egy olyan helyen hagyták, hogy a kábítószer az öt hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Ezt követően a kislány elaludt, de pár óra múlva sírva ébredt, azonban ekkor a már kábítószer hatása alatt álló sértettet vissza tudták altatni. A vádlott élettársa ekkor a sértett sírását a fogzás okozta fájdalomnak vélte és saját fogkrémjével az ínyét bekente. Az öt hónapos gyermek halála valamivel éjfélt megelőzően állt be a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

A vádlott és az élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével, valamint kábítószer kereskedelem vétségével vádolja, mely utóbbit visszaesőként követett el.

A férfi az élettársával szemben történt vádemelés idején ismeretlen helyen tartózkodott, vele szemben a megyei rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki, mely időközben eredményre vezetett.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Előző sztori

Társasházi szemétledobóban keletkezett tűz Szegeden

Következő sztori

Irreális körülmények között veszített a Szeged-Csanád GA – galéria!