Krimi

Elfogták az öt hónapos kislány haláláért felelős férfit

Elfogták az öt hónapos kislány haláláért felelős férfit

2021. február 1., hétfő
Elfogták az öt hónapos kislány haláláért felelős férfit

A vádirat szerint a vádlott élettársa tizenéves kora óta fogyasztott kábítószert, amelyet harmadik terhességének idejére felfüggesztett. A nő a gyermek két hónapos korát követően felhagyott az anyatejes táplálással és ismét rendszeres kábítószerfogyasztóvá vált.

A nőt a vádlott látta el kábítószerrel a bűncselekményt megelőző időszakban. A vádlott és az élettársa 2018. január 18-án egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg, ahova magukkal vitték a nő öt hónapos gyermekét is. Szintén magukkal vittek a férfi által beszerzett amfetamin tartalmú kábítószert is, közös fogyasztás céljából.

Délután öt óra körül a vádlott és az élettársa

a por állagú amfetamin tartalmú kábítószert figyelmetlenségükből adódóan egy olyan helyen hagyták, hogy a kábítószer az öt hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Ezt követően a kislány elaludt, de pár óra múlva sírva ébredt, azonban ekkor a már kábítószer hatása alatt álló sértettet vissza tudták altatni. A vádlott élettársa ekkor a sértett sírását a fogzás okozta fájdalomnak vélte és saját fogkrémjével az ínyét bekente. Az öt hónapos gyermek halála valamivel éjfélt megelőzően állt be a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

A vádlott és az élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével, valamint kábítószer kereskedelem vétségével vádolja, mely utóbbit visszaesőként követett el.

A férfi az élettársával szemben történt vádemelés idején ismeretlen helyen tartózkodott, vele szemben a megyei rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki, mely időközben eredményre vezetett.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.