Krimi

Drog miatt halt meg egy öt hónapos csecsemő Csongrád-Csanádban

Drog miatt halt meg egy öt hónapos csecsemő Csongrád-Csanádban

2020. november 2., hétfő
Drog miatt halt meg egy öt hónapos csecsemő Csongrád-Csanádban

A vádirat szerint a fiatal nő tizenéves kora óta fogyaszt kábítószert, amelyet harmadik terhessége idejére felfüggesztett, de a gyermek két hónapos korát követően felhagyott az anyatejes táplálással és ismét rendszeres kábítószer-fogyasztóvá vált.

A vádlott és a szintén kábítószer-fogyasztó élettársa 2018. január 18-án kora délután egy megyebeli falu hoteljében szálltak meg a kislánnyal együtt, ahová magukkal vittek amfetamin tartalmú kábítószert is közös fogyasztás céljából. Délután 5 óra körüli időben a vádlott és az élettársa a por állagú, amfetamin tartalmú kábítószert figyelmetlenségükből adódóan olyan helyen hagyták, hogy a kábítószer az 5 hónapos csecsemő szájába, majd szervezetébe került. Röviddel ezután a kislány elaludt, majd pár óra múlva sírva ébredt, de az ekkor már amfetamin hatás alatt álló sértettet a vádlott és élettársa visszaaltatta.

A vádlott ekkor a sértett sírását a fogzás okozta fájdalomnak vélte és saját fogkrémével az ínyét bekente. Az öt hónapos gyermek halála valamivel éjfélt megelőzően állt be, a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

A vádlott és az élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a gyermek nem lélegzik, mentőt hívtak, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A főügyészség a nőt gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével, valamint a kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. A megyei rendőr-főkapitányság ismeretlen helyen tartózkodása miatt a vádlott élettársának körözését rendelte el.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.