Balhé

Megint lerázta az egyeztetni próbáló Szabó Bálintot a polgármester

Megint lerázta az egyeztetni próbáló Szabó Bálintot a polgármester

2021. február 3., szerda
Megint lerázta az egyeztetni próbáló Szabó Bálintot a polgármester

Mint arról a SzegedMa videókkal és galériával beszámolt, a polgármester kikerülte az újságírókat és a tiltakozókat a Szabó Bálint által kedd reggelre a városháza elé szervezett demonstráció miatt.

Szabó még aznap a közösségi oldalán számolt be arról, hogy szerdán 9 óra 30 perckor sajtónyilvános egyeztetésre kerül sor Botka Lászlóval a Cserepes sori piac kapcsán. A független képviselő a tárgyalást a polgármester három közvetlen munkatársával leegyeztette és erről írásban is üzenetet váltottak.

A meghirdetett időpontban összegyűltek a sajtó munkatársai a városháza előtt, hogy a képviselővel közösen részt vegyenek a tárgyaláson, azonban a biztonságiak ezt meggátolták, mondván jegyzői döntés értelmében nem sajtónyilvános az esemény. Erre volt már példa korábban is, amikor Karácsony Gergely tartott nem sajtónyilvános sajtóeseményt, amire kizárólag a baráti sajtót hívta meg az önkormányzat.

Ezúttal azonban ezt is sikerült túlszárnyalni, ugyanis a képviselő sem tudott bemenni az esemény helyszínéül szolgáló terembe.

A biztonságiak, illetve a hivatal munkatársai először azt mondták neki, hogy rövidesen kinyitják a sajtótermet és a polgármester is hamarosan megérkezik, de aztán a kulcs hirtelen eltűnt és Botka Lászlónak is nyoma veszett.

Ezt követően Szabó Bálint váratlan telefonhívást kapott, amelyben közölték vele, hogy a vagyonnyilatkozatát 10 órakor tudja leadni a szomszédos épületben. A képviselő ezt megtette, így viszont nem került sor a tárgyalásra. Szabó a SzegedMának elmondta, a mai nap hátralévő részében a korábbiakhoz hasonlóan a polgármester irodája előtt fog várakozni azért, hogy 10 percet egyeztethessen Botka Lászlóval a Cserepes sori kereskedők érdekében.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.