Közélet

Kicselezte a tiltakozókat a polgármester, a kis bejáraton surrant be a lezárt városházára!

Kicselezte a tiltakozókat a polgármester, a kis bejáraton surrant be a lezárt városházára!

2021. február 2., kedd
Kicselezte a tiltakozókat a polgármester, a kis bejáraton surrant be a lezárt városházára!

Mint ismeretes, hétfőn Szabó Bálint a Cserepes sori piacról szeretett volna tárgyalni a polgármesterrel, aki azonban biztonsági emberei kíséretében autóba szállt és elhagyta a városházát. A független képviselő ezt követően bejelentette, hogy másnap a Cserepes sori piac kereskedőivel karöltve lezárja a városházát.

Kedd reggel nagyjából 20-30 kereskedő gyűlt össze a Széchenyi téren, őket egyesévvel igazoltatták a kivezényelt rendőrök, ezt később Szabó Bálint nagy hangon nehezményezte. A városháza épületét már tegnap este szalaggal elkerítették. Mint kiderült, emögött nem a tiltakozók álltak, hanem a jégcsaphullás veszélye miatt helyezték ki az illetékesek.

Szabó Bálint a bejárat előtt tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a járványügyi veszélyhelyzet végéig lemond képviselői fizetéséről és erre biztatta valamennyi képviselőtársát. Elmondta, a nagyjából 300 ezer forintos összeg így közvagyon marad, amelyből segélyt lehetne nyújtani a piacbezárás károsultjainak.

Az eseményen felszólalt Dorogi György, a Mi Hazánk Mozgalom Csongrád-Csanád megyei önkormányzati képviselője, aki elmondta, a Cserepes sori piac regionális szinten is meghatározó vásártér, ezért (is) felháborító a bezárása. Szóvá tette, hogy kiskirályságokhoz hasonlóan működik Szeged, ugyanis a polgármester testőrök kíséretében rázta le az egyeztetést kezdeményező képviselőket.

Nem sokkal nyolc óra után érkezett meg Botka László, azonban a főbejárat helyett a városháza melletti épület ajtaján lépett be az intézménybe, kikerülve az újságírókat és a tiltakozókat. Szabó Bálint szerint gyávaságról tett tanúbizonyságot a polgármester.

Ezt követően a Mindenki Szegedért Mozgalom első embere felment Botka László irodájához, de akárcsak hétfőn, most is útját állták a biztonságiak, így ezúttal sem tudott egyeztetni a Cserepes sori piacról. A sikertelen tárgyalási kísérletet követően Szabó a városháza épülete előtt összefoglalta az eseményeket a sajtó képviselőinek, majd visszatért a polgármester irodája elé, ahol folytatta a hétfői ülősztrájkot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.