Sajtószabadság Szegeden: csak a baráti médiát engedték Karácsony és Botka közelébe

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden járt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és a geotermikus fűtési rendszer tanulmányozása után a városházán tartott „nem sajtónyilvános” sajtóeseményt szerdán. Csak a baráti sajtónak. Szerettünk volna tudósítani az eseményről, azonban nem sikerült bejutnunk a torony alá, ugyanis a portásnak megtiltották, hogy felengedje kollégáinkat.

Szegény portás vívódott egy keveset, miközben némán hallgatta a telefonon kapott utasítást. Majd így közölte az ítéletet:

Botka László előszeretettel hangoztatja, hogy Szeged a szabadság városa, ráadásul a város 2019-es, meglehetősen megosztóra sikeredett „Szeretem, ha szabad” című “szabadsághimnusza” is a liberális értékeket hangsúlyozza ki. A jelek szerint azonban

az önkormányzat diszkriminálja azt a sajtót, amelyet nem tud közvetlenül és azonnal befolyásolni!

Korábban lapunk többször is megírta, hogy az önkormányzat szinte valamennyi megkeresésünket ignorálja, ráadásul még meghívókat sem küldenek az általuk szervezett sajtóeseményekre; még a járvány legdurvább heteiben sem lehetett számítani a korrekt és tisztességes tájékoztatásra, hiába ajánlott fel például lapunk ingyenes – és szabadon szerkeszthető – megjelenést is a város számára.

Egyébként az önkormányzat házi lapjának tudósítása alapján Karácsony a városházán tett látogatása előtt a makkosházi visszasajtoló kútnál tanulmányozta az Európai Unió éppen épülő legnagyobb geotermikus fűtési rendszerét.

Gyanítjuk, hogy nem csak ezért járhatott Szegeden Karácsony Gergely, hanem egyéb megbeszélnivalója is lehetett Botka Lászlóval, de hogy pontosan mi, azt nem volt lehetőségünk megkérdezni.

Előző sztori

Csak az extrém havazás okozhat gondot Szeged útjain

Következő sztori

A magyar tudás jelentős szerephez jutott a vírus elleni harcban

Legutóbbi hasonló cikkek