Balhé

Botka László biztonsági őrök gyűrűjében - Szabó Bálintot kilökdösték a Városházáról

Botka László biztonsági őrök gyűrűjében - Szabó Bálintot kilökdösték a Városházáról

2021. február 1., hétfő
Botka László biztonsági őrök gyűrűjében - Szabó Bálintot kilökdösték a Városházáról

Mint arról a SzegedMa beszámolt, Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szombaton a Cserepes sori piacon tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy hétfő reggel a polgármesteri hivatalnál fogja várni Botka Lászlót annak érdekében, hogy megtárgyalják a bezárásra ítélt piac esetleges jövőjével való elképzeléseket.

Szabó közöségi oldalán élőben jelentkezett be, amikor Botka László biztonsági őrök gyűrűjében elhagyta a városházát. A képviselő többször is megkérte a polgármestert, hogy tárgyaljanak, Botka azonban végig ignorálta Szabót, majd a kijárathoz érve annyit mondott: „Amit csinál, az bűncselekmény.”  Ezt követően beszállt az autójába, majd miután Szabó tett még néhány elkeseredett kísérletet arra, hogy beszéljen vele, elviharzott.

Mint ismeretes, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szombaton azt mondta, amennyiben hétfőn nem sikerül egyeztetnie Botkával, úgy a kereskedőkkel közösen kedden bezárják a városházát. Szabó megkeresésünkre közölte, élőlánccal és szalagokkal fogják lezárni a városházát és addig nem távoznak majd, amíg a polgármester nem lesz hajlandó tárgyalni.

Az önkormányzat házilapja az eset után nem sokkal arról írt, hogy a Cserepes sori vásárt a jövőben a Szegedi Városkép és Piac Kft. szervezi meg, új helyszínen, ahol a szegediek szombatonként reggel 6 órától 13 óráig vásárolhatnak majd. A szűkszavú cikkből nem sok részlet derül ki, a pontos helyszínről későbbre ígértek tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.