Közélet

Szabó Bálint: A legsötétebb kommunista időket idézi Botka László

Szabó Bálint: A legsötétebb kommunista időket idézi Botka László

2021. január 30., szombat
Szabó Bálint: A legsötétebb kommunista időket idézi Botka László

Mint ismeretes, Botka László polgármester úgy döntött, hogy bezáratja a Cserepes sori piacot és ezzel legkevesebb 250 munkahelyet szüntet meg a városban. Szabó Bálint ekkor totális háborút hirdetett, amely első lépéseként szombatra tüntetést szervezett a városháza elé.



Szombat délelőtt szinte csordulásig megtelt a Cserepes sori piac, amelynek a bejáratánál Szabó 10 órakor sajtótájékoztatót tartott. Az eredeti forgatókönyv szerint ezt követően a járványügyi előírásokat betartva, a kereskedőkkel együtt autókkal a városházához vonult volna, hogy tiltakozzon a piac bezárása ellen. Erre azonban nem került sor, ugyanakkor a képviselő azt mondta, ha kedden nem nyit ki a piac, akkor a kereskedőkkel együtt bezárják a városházát.

Szabó hangsúlyozta, a legsötétebb kommunista időket idézi Botka László, amikor jogszabályellenesen, egyedül meghozott döntéssel bezáratja a piacot.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke szerint ha a Szabadtérit és a Színházat összevonták, akkor ugyanezt a Cserepes sori piac és a Szegedi Városkép és Piac Kft.-vel is meg lehetett volna tenni.

Botka László álszent a választókkal szemben: mindig azt mondja, hogy az emberek, a nép oldalán áll, ehhez képest a szegény emberek piacát bezáratja

– fogalmazott Tápai. Hozzátette, szerinte a vásártér egy részét meg kellene tartani, hogy szociális piacként funkcionálhasson.

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a következő közgyűlés alkalmával kezdeményezni fogja, hogy vizsgálják meg ki felelős azért, hogy a Cserepes sori piac ilyen helyzetbe jutott.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.