Szabó Bálint: A legsötétebb kommunista időket idézi Botka László

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője a Cserepes sori piacon tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, ha a piac nem nyit ki kedden, akkor a kereskedőkkel együtt bezárják a városházát.

Mint ismeretes, Botka László polgármester úgy döntött, hogy bezáratja a Cserepes sori piacot és ezzel legkevesebb 250 munkahelyet szüntet meg a városban. Szabó Bálint ekkor totális háborút hirdetett, amely első lépéseként szombatra tüntetést szervezett a városháza elé.Szombat délelőtt szinte csordulásig megtelt a Cserepes sori piac, amelynek a bejáratánál Szabó 10 órakor sajtótájékoztatót tartott. Az eredeti forgatókönyv szerint ezt követően a járványügyi előírásokat betartva, a kereskedőkkel együtt autókkal a városházához vonult volna, hogy tiltakozzon a piac bezárása ellen. Erre azonban nem került sor, ugyanakkor a képviselő azt mondta, ha kedden nem nyit ki a piac, akkor a kereskedőkkel együtt bezárják a városházát.

Szabó hangsúlyozta, a legsötétebb kommunista időket idézi Botka László, amikor jogszabályellenesen, egyedül meghozott döntéssel bezáratja a piacot.

Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke szerint ha a Szabadtérit és a Színházat összevonták, akkor ugyanezt a Cserepes sori piac és a Szegedi Városkép és Piac Kft.-vel is meg lehetett volna tenni.

Botka László álszent a választókkal szemben: mindig azt mondja, hogy az emberek, a nép oldalán áll, ehhez képest a szegény emberek piacát bezáratja

– fogalmazott Tápai. Hozzátette, szerinte a vásártér egy részét meg kellene tartani, hogy szociális piacként funkcionálhasson.

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, a következő közgyűlés alkalmával kezdeményezni fogja, hogy vizsgálják meg ki felelős azért, hogy a Cserepes sori piac ilyen helyzetbe jutott.  

Előző sztori

Egyedülálló képzés indul az SZTE-n

Következő sztori

Ezek a változások lépnek életbe a járvánnyal kapcsolatban