Kihalt utcák, stadionbontás, drónfelvétel a Tisza–Maros-torkolatról. Melyik volt az év szegedi videója?

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az év végéhez érve összegyűjtöttük az elmúlt esztendő legjobb szegedi videóit. Szavazzon! Ön szerint melyik volt a legnagyobb?

Ledőlnek a kandeláberek

Februárban sporttörténelmi pillanatot sikerült megörökítenünk, ugyanis videóra vettük, ahogy lebontják az egykori Felső Tisza-parti Stadion kandelábereit. A bontási munkálatok után gőzerővel elindult az új, multifunkcionális kézilabdacsarnok építése az Etelka soron.

Időutazás Szegeden

Ugyancsak februárban írtunk arról, hogy a tavalyi évben előkerült, 1986-ban Szegeden forgatott videó helyszíneit járta végig kamerájával Wolfy, a szegedi vlogger. Az általa készített videón párhuzamosan láthatjuk, hogy mi változott a városban több mint három évtized alatt.

A szellemvárossá vált Szeged

Wolfy áprilisban a szellemvárossá változott Szegedről készített érdekes videót. A vlogger egyik éjjel megnézte, hogy mennyire kihalt Szeged belvárosa a koronavírus-járvány idején – összehasonlítva az egy évvel azelőtti pezsgő éjszakai élettel.

Bámulatos drónfelvételek az újjáéledt Szegedről

Május végén, a kijárási korlátozások enyhítésekor az Into The World YouTube-csatorna töltött fel egy bámulatos drónfelvételekkel tarkított hangulatvideót az újjáéledt Szegedről. A videóban többek között a Dómot, a Szent István téri víztornyot, a Vértót és az újszegedi ligetet csodálhatjuk madártávlatból, továbbá egy-egy rövid timelapse-jelenetet is láthatunk az élettel teli Kárász utcáról és Széchenyi térről.

Így irtják a szúnyogokat az égből

Júliusban a szúnyoggyérítésről került fel érdekes videó a legnépszerűbb videómegosztó oldalra. A kisfilm során a Szemp Air egyik An-2-es repülőgépével végeztek biológiai szúnyoggyérítést Szeged környékén azt követően, hogy a Tisza visszahúzódott az árterületekről.

A csodálatos Tisza–Maros-torkolat

Augusztus végén a Tisza–Maros torkolatáról készült felvételeken ámultunk és bámultunk, amelyet Gazdig Gergő YouTube-csatornáján tekinthetünk meg.

Kijárási tilalom David Attenborough stílusában

Novemberben Czirok János vlogger egy rendkívül érdekes videóval jelentkezett, ugyanis megörökítette a kijárási tilalom első óráit Szegeden, méghozzá egy olyan különleges éjjellátó kamerával tette mindezt, amelyhez hasonlót David Attenborough stábja használt az Éjszaka a Földön forgatásán.

A csönd éve – Szeged 2020

Decemberben valamennyiünk szemébe könny szökött, amikor megnéztük a The Future Visuals csapata által készített A csönd éve – Szeged 2020 című videót. A nemrég elhunyt Balázs Fecó gyönyörű szövegére készült bús-szomorkás, esti-éjszakai felvételeken nézegethetjük Szegedet úgy, ahogy csak ritkán láttuk eddig.

Melyik volt 2020 legjobb szegedi videója?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Előző sztori

Hiánypótló kötet jelent meg az 56-os forradalom szegedi eseményeiről

Videó!
Következő sztori

Nyugdíjasok is igényelhetik jövőre a csokot